domingo, 22 de diciembre de 2013

CATN - " El Consell Ibèric " , " El lloc de Barcelona" i altres ocurrències 
 
En una conferència de premsa al Palau de la Generalitat , Carles Viver Pi - Sunyer President del Consell Assessor per la transició nacional ( CATN ) de Catalunya ha presentat quatre informes on s'avança la manera com s'articularia l'Administració Tributària , la cooperació Catalunya i Espanya , la internacionalització de la consulta i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

En aquest informe de 38 pàgines es recomana " reforçar institucionalment l'estratègia d'internacionalització " . A més de preconitzar que un grup d'experts " contribueixi a la creació del futur servei d'assumptes exteriors" , el consell se centra a analitzar com ha de defensar la celebració de la consulta en l'àmbit internacional davant l'argument del Govern que és " il · legal" o " anticonstitucional " .
El Consell recomana utilitzar com a base la defensa del "principi democràtic " i el dret d'autodeterminació reconeguts per la comunitat internacional a tots els " pobles" o " comunitats nacionals" .

El Consell Assessor per a la Transició Nacional ( CATN ) de Catalunya ha proposat la creació d'un Consell Catalano -Espanyol , inspirat en el model del Benelux , per mantenir i impulsar les relacions entre un eventual Estat català i Espanya . Tot això després de mantenir segons sigui l'audiència tota mena de models com els de Quebec , Escòcia o Kosovo .
Tot això després d'haver mantingut , segons l'audiència , tota mena de models per a cada ús com els del Quebec , Escòcia o Kosovo .

L'informe sobre les ' Relacions de cooperació entre Catalunya i l'Estat espanyol ' defensa que el FC Barcelona i el RCD Espanyol podrien seguir a la Lliga espanyola de futbol amb una Catalunya independent , cas que fan extensible a la resta d'equips catalans que participen en competicions espanyoles .
Així , defensa la possibilitat que els clubs catalans continuïn en els tornejos espanyols .

En aquest informe es recomana "reforçar institucionalment l'estratègia d'internacionalització " . A més de preconitzar que un grup d'experts " contribueixi a la creació del futur servei d'assumptes exteriors" , el consell se centra a analitzar com ha de defensar la celebració de la consulta en l'àmbit internacional davant l'argument del Govern que és " il · legal" o " anticonstitucional " .
El Consell recomana utilitzar com a base la defensa del "principi democràtic " i el dret d'autodeterminació reconeguts per la comunitat internacional a tots els " pobles" o " comunitats nacionals" .

 
Considera , en aquest sentit, que s'ha de posar especial èmfasi en què " després d'haver intentat sistemàticament i sense èxit conciliar la seva pertinença nacional pròpia amb la pertinença a l'Estat espanyol , Catalunya exerceix el dret d'autodeterminació com a últim recurs per aconseguir el seu ple reconeixement nacional
" i també per acabar amb una situació" de discriminació fiscal sistemàtica " i de" desprotecció lingüística i cultural " .

Mentre això passava , la conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha triat com a imatge de la seva felicitació nadalenca un plànol de les fortificacions de Barcelona de principis de segle XVIII . El departament , de qui està al capdavant el dirigent d'Unió Democràtica Ramon Espadaler , ha enviat una targeta amb una il · lustració del front marítim de la capital catalana realitzada pels anglesos per preparar el bombardeig i desembarcament de 1705 , l'episodi de la Guerra de Successió
mitjançant el qual els austriacistes van aconseguir el control de la ciutat després d'un setge que , segons les cròniques , poc va a envejar al lloc de 1714 .

Els fastos del tercer centenari de la caiguda de Barcelona a mans de la tropes borbòniques han imbuït a l'administració catalana d'un ardor guerrer que s'ha traslladat a les felicitacions nadalenques . No obstant això , la postal no reflecteix , com pretén , la plàcida Barcelona prèvia a la destrucció de 1714 per les tropes borbòniques , sinó la capital que va ser assetjada , bombardejada i ocupada per les tropes aliades per facilitar l'entrada de l'arxiduc Carles III amb el suport de "Els vigatans " ( grup format per grans propietaris rurals de Vic i comarques veïnes ) , que nou anys després abandonaria la ciutat de Barcelona a la seva sort . Artur Mas hauria pretès recordar amb aquesta estampa ( un plànol de les fortificacions de Barcelona utilitzat pels austriacistes per executar un bombardeig sobre la ciutat que no té res a envejar al de nou anys després) el "pacte de Gènova " , l'acord entre els
"Els vigatans " , i Anglaterra per decantar Catalunya del costat de l'Arxiduc Carles, pretendent de la Casa d'Àustria , en contra del Borbó Felip d'Anjou .

Aquest capítol de la Guerra de Successió no forma part dels actes i exposicions de la Generalitat , però s'ha colat involuntàriament gràcies a l'entusiasme , no exempt de malaptesa , amb què CiU celebra i recorda a la mínima ocasió la Guerra de Successió , que s'ha convertit en un enfrontament entre un inexistent estat català i Espanya .
Per aquest motiu fins a les felicitacions nadalenques semblin més postals propagandístiques per a un conflicte que expressió de bons desitjos i prosperitat .

Recomano facin un cop d'ull a La Vanguardia de data d'ahir on es reflecteixen una part d'aquestes notícies i es llegeixin detingudament els comentaris on podran observar la barreja de desencís , cabreig i conya dels seus lectors , en assabentar cap a que camins es dirigeixen el " Dret a decidir " en boca dels habituals" hooligans " d'Artur Mas i el seu projecte . Jo prefereixo no fer més comentaris .


http://www.lavanguardia.com/politica/20131220/54398432650/consell-assessor-propone-consejo-catalano-espanol-independencia.html

1 comentario:

 1. pol, calella.

  QUÈ PASSA ARA? HEM DE FER EL RIDÍCUL?
  després de tot plegat ara no hem de trencar amB españa? Després de tot el que ens han arribat a insultar? amenaçar? i agredir
  VA HOMEEEEEEE VAAAAAAAAA
  INDEPENDÈNCIA I RES MÉS

  ResponderEliminar