jueves, 26 de diciembre de 2013

Parcs mòbils


En els Pressupostos de 2014 , la partida del Parc Mòbil de l'Estat per a 2014 , ha ascendit un 1,6% fins a arribar als 42.020.000 d'euros . Tot això en moments d'austeritat i quan la vicepresidenta una retallada del 53% del nombre de cotxes oficials » . A l'abril d'enguany , el departament de la vicepresidenta disposava d' ¡ 42 vehicles ! , «Només un menys que quan Zapatero va deixar el Govern.

Els 673 vehicles que descansen en l'actualitat a l'aparcament del carrer Cea Bermúdez , seu de l'organisme , són menys d'una quarta part dels que l'Estat comptabilitzava el 1996 . Era any d'eleccions , i seria el primer del Govern de José María Aznar i l'últim de Felipe González .
El PME arribava el seu rècord històric des que es recullen dades ( 1989 ) : els alts càrrecs de l'Estat comptaven amb 2.629 vehicles a la seva disposició .

A la vista del que passa a l'Administració central , les altres tres administracions - la autonòmica , la provincial i la municipal - segueixen transitant , excepte comptades excepcions , per les carreteres del malbaratament .
Com qualsevol regidor que es preï ha de tenir a la seva disposició, un i dos cotxes amb els corresponents xofers oficials, Hi ha pobles que amb prou feines arriben als 2.000 habitants en què l'alcalde es albricia amb automòbil oficial de gran cilindrada .

Els espanyols propietaris d'un automòbil saben la cura que cal tenir per controlar les factures dels tallers de reparació . Què li costen als contribuents els arranjaments dels cotxes oficials utilitzats pels càrrecs públics de les quatre administracions ? Quan es dispara amb pólvora del rei no se sol tenir especial cura en evitar els abusos en les factures . I què ens costa , en fi , la gasolina , el manteniment , la neteja , les assegurances i l'amortització de la caravana interminable dels cotxes municipals , provincials , autonòmics i governamentals ?
Què els sous dels xofers , la seva seguretat social, les seves dietes , les vacances , la jubilació en el seu moment ?

CAMERON decidir eliminar al Regne Unit tots els vehicles oficials d'ús individual . Ni tan sols els ministres disposen. Quan justifiquen un desplaçament per raons del seu càrrec poden acudir a la minsa flota que paga l'Estat . Hollande ha anat més lluny . Ha suprimit els cotxes oficials a França per a càrrecs públics . Considera que és una despesa que han de sufragar els interessats , igual que l'alimentació a casa , l'electricitat o l'aigua .
Aquí els polítics se'n van de vacances amb ells .

Estem davant l'evidència del malbaratament , només superat pels edificis públics sumptuosos que ocupen les Administracions a Madrid ia gairebé totes les ciutats d'Espanya. El descomunal escàndol de l'automòbil oficial . El símbol d'un país de horteres vingut a menys. Hi ha alguna possibilitat que això s'arregli ? Seria greument calumniós afirmar que els polítics espanyols estan disposats a renunciar al cotxe oficial . Es faran alguns escarafalls per la galeria i tot seguirà igual com hem vist en els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2014 . Amb el fàcil que li seria al senyor Rajoy ordenar que els càrrecs públics de les quatre administracions , excepte en casos que es justifiquin , utilitzin el transport públic per als seus desplaçaments .

No hay comentarios:

Publicar un comentario