domingo, 29 de diciembre de 2013

¿ Subhastes diàries d'electricitat ?


El ministre d'Indústria , Energia i Turisme , José Manuel Soria , ha dit avui que la convocatòria de subhastes elèctriques " mensuals o solapades " és una alternativa sobre la qual treballa el Govern per fixar un nou sistema de fixació de preus de l'electricitat . Una nova ocurrència per no canviar res del que tan bé els va a tots ells ... Per què no una subhasta diària ? es notària encara menys ... Un sistema de subhastes que aconsegueix finalment pujar els preus quan l'oferta supera la demanda que fins ara era incomprensible , ara pot ser impossible de discernir llevat dels increments mensuals que pretenen incloure en el rebut , per tal que els consumidors desisteixin en les seves protestes i caiguin en el derrotisme .


Una subhasta lliure podria ser la concurrència segons els preus reals de la seva producció de cada un dels oferents i que fos el mercat qui triés el tipus d'energia que desitja adquirir segons fos el seu preu i qualitat .
Aquí es produiria en gran disparitat dels preus segons sigui el procediment utilitzat i si aquesta energia prové de centrals que tenen ja amortitzades les seves inversions pel que fa a les noves fonts les subvencions són en funció de la producció i que es carreguen en el seu preu final .


Ara hi ha el Govern pensant la manera que les elèctriques podran seguir enganyant als ciutadans i poder seguir incrementant un preu ja totalment absurd .
Es governa per i per als bancs i les grans empreses , que són els que en realitat manen sobre les titelles que tenim per polítics .


Si ara diuen que hi ha hagut " coses rares" o manipulacions en aquesta subhasta , no veig jo el perquè no n'hi ha hagut en les anteriors , el mateix control hi havia abans que ara , és a dir , cap .
El que falla és el sistema on qui han invertit en renovables no volen afrontar ni tan sols el cost d'una crisi de demanda que inclouria la paralització d'aquestes noves centrals per ser innecessàries en aquest moment


Ara pretendre imposar un nou pegat . Mentre no sigui canviat aquest mercat majorista " sui generis " , fet a la mida de l'oligopoli , en el qual , a més que no es pot competir perquè alguns membres d'aquest oligopoli tenen " fàbriques ", com les nuclears i les hidràuliques , que ja estan amortitzades ja què, a més en el seu moment , se'ls va pagar per uns suposats " Costos de Transició a la Competència " i en el qual , el que determina el preu de tota la " mercaderia" ( d'una cosa tan bàsica com l'electricitat
) , és la unitat de producció més cara , no hi ha res a fer .


El polític de torn li toqui enfrontar-se als interessos d'aquest oligopoli ha d'estar anteposant la seva defensa del ciutadà al seu futur al consell d'administració d'alguna d'aquestes empreses , com és el cas d'Aznar , González , Salgado , Solbes i tants altres polítics
que els han estat aquests últims anys aplanant el camí perquè les empreses elèctriques segueixin incrementant els seus grans beneficis .


Això no té solució mentre els polítics que tinguin responsabilitats sobre els preus de l'energia puguin acabar la seva vida política dins de consells d'administració d'aquestes empreses que més aviat semblen premis per com s'han portat amb elles en la seva vida pública , que els seus mèrits defensant els interessos dels ciutadans .

1 comentario: