sábado, 28 de diciembre de 2013

El rebut de la llum - Un " mecanisme" per a esprémer al consumidor i enganyar a Brussel · les


Finalment amb el tema de la nova pujada del preu de l' electricitat ha esclatat en tota la seva virulència i ha quedat en evidència el sistema pervers perquè elèctriques i Govern s'han utilitzat per presentar beneficis davant els seus accionistes i els successius governs per anar amagant un dèficit molt més ampli del detectat davant la UE ficant seus nyaps sota la catifa del rebut de la llum de manera que en fer-se insostenible per al ciutadà . Ara aquest tinglado ha esclatat amb tota virulència .


Les elèctriques ha iniciat una campanya publicitària en els principals diaris del país exposant que només 19 dels 51 euros de l'import del rebut corresponen realment al preu que ells estan percebent per l'electricitat que subministren i que això és insuficient , els altres 32 euros van a
parar a una àmplia varietat d'impostos , taxes , subvencions en el seu moment carregades amb motiu del successiu fracàs de les seves polítiques amb el carbó , el tancament de l'energia nuclear , o l'energia renovable tant eòlica com a solar .


De manera provisional per tal de reconduir aquest assumpte el Consell de Ministres ha fixat aquest divendres com pujarà la llum al gener.
Després d'una setmana carregada de polèmica després l'anul · lació de la subhasta i on els encreuaments de declaracions entre Indústria i les elèctriques s'han repetit diàriament , el Govern ha establert que la llum pujarà un 2.3 % al gener.


Per a les elèctriques , el Ministeri d'Indústria ha fixat " un preu artificial que va en contra de les normatives europees , el que comporta , de fet , un risc important per a la liberalització " . Consideren que la decisió s'ha pres "de manera que precipitada , improvisada i , un cop més , sense establir cap llera de diàleg amb les empreses del sector" .
Ara el Govern estudia un nou mecanisme per seguir carregant al consumidor elèctric alguna cosa que hauria d'anar en els Pressupostos de l'Estat encara haguem de ensenyar les nostres vergonyes davant d'Europa .


Els consumidors al cap ia la fi els pagans de tota aquesta història hem d'exigir que cadascuna de les partides del rosca que acompanya el rebut vagi al seu lloc corresponent i impedir que segueixin emprant aquests manejos . Per a això ja ha encarregat a la Comissió de Competència un estudi per trobar el " mecanisme " adequat .
El que passa és que aquest organisme ja s'ha posat en evidència la seva presumpta independència en aquesta crisi , en adaptar-se a les necessitats del Govern baixant la pujada prevista de més del 11% al 2.3 %
Hauria rebel · lar davant l'arribada del previsible nou acord de govern i elèctriques perquè entre uns i altres puguin seguir amagant totes les escombraries que ells s'ha posat a cridar "dèficit de tarifa " que representen moltíssims diners que impedeixen la competitivitat de les empreses i enfonsen a la misèria a una part de la població i que no són més que un munt d'escombraries que s'amaga sota la catifa en forma de dèficit públic de l'estat , beneficis d'elèctriques i prebendes per a empreses amigues i coetanis .

1 comentario:

  1. Eduard Piferrer Amargant

    de 19 a 51 no es una mica fort, una cosa es clara no hi pa per tant de xorisso

    ResponderEliminar