domingo, 28 de septiembre de 2014

El dia de la marmotaAhir vaig veure l'entrevista que li va fer Ana Pastor a Artur Mas. Va repetir un a un els arguments que ve repetint davant la seva televisió i davant qui li vulgui escoltar. Va assegurar que ja havia posat en marxa el dispositiu per a la consulta amb un cost de nou milions d'euros.El recurs al Tribunal Constitucional és un tràmit necessari, però absolutament insuficient. Catalunya està a la vora de la secessió, i al País Basc, no ens oblidem, estan esperant el seu moment. La crema dels autobusos ha estat un senyal de tornada a la Kale barroka. I Mariano Rajoy de viatge a la Xina. 

En qualsevol Estat de Dret, totes les institucions, començant pel Govern, haurien actuat fa ja molt de temps contra la Generalitat, el única acció de Govern des de fa dos anys es limita a promoure un cop d'Estat. La sensació és que ens trobem davant d'un Iluminatis que no pararà fins portar el país a l'abisme.

El Govern no deu únicament emparar únicament en els tribunals, ha de dir als ciutadans el que va a passar als qui no compleixin la llei i executar totes les sentències pendents, ja que incomplir qualsevol dictamen judicial s'ha convertit en un joc per als nacionalistes. Estem davant d'un cop d'Estat anunciat fa mesos al qual el govern de Rajoy no fa altra cosa que facilitar mitjans perquè el puguin dur a terme.

Ahir Mas va repetir fins a la sacietat que havien convocat el referèndum sobre la separació de Catalunya però que si Rajoy ho hagués fet el no hauria tingut necessitat de fer-ho. No entenc com Rajoy no s'ha agafat a aquest argument i no ho ha convocat des del Govern. Això si, perquè puguem votar tots els espanyols sobre un assumpte que ens afecta a tots. Perquè el que pretén Mas és a part de il · legal la seva convocatòria conté tota mena de trampes com el vot limitat als immigrants de catalans que si resideixen en un altre país que no sigui la resta d'Espanya si poden votar, el dels menors de divuit anys ... etc

Mariano Rajoy no entén que com a president del Govern la seva obligació és la defensa de la Nació i no els seus interessos particulars o de partit, que pot gestionar com li plagui. Amb aquestes premisses és difícil es optimista. Si Mariano Rajoy es desentén de la seva responsabilitat, com a president del Govern d'Espanya, de respondre al desafiament i, com és la seva obligació, dirigir-se al conjunt dels espanyols, el mínim que pot fer és anar-se'n a casa i deixar pas a un altre que assumeixi les obligacions constitucionals del càrrec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario