domingo, 28 de septiembre de 2014

L'astut estrateg


Enlace permanente de imagen incrustada


Artur Mas, l'astut, va complir la seva amenaça i signo el seu decret per l'anunciat referèndum amb tot pompa i sota el control atent dels separatistes. Acaba de signar un acte de sedició que a part de no poder obtenir la seva finalitat, portarà conseqüències a Catalunya. Oriol Junqueras que el que mana des de fa temps i vol ser el futur honorable diu que a Catalunya no els deixen votar i si no els deixen van a incomplir les lleis, Bon exemple per al futur.

És per diferenciar la singularitat catalana, és pel que diuen que estan fent tota mena de maniobres. Jo com a català que sóc no veig cap singularitat que m'impedeixi viure en llibertat en una altra comunitat diferent. Així ocorre a Catalunya tret que vulgui fer-nos veure una altra cosa. La llengua, ela castells, la sardana, i tot el que diuen singularitats, no són més que costums i tradicions diferents de les que hi ha qualsevol de les regions espanyoles. Perquè si no és així: Què pensen fer quan siguin independents amb l'abundant comunitat musulmana de Catalunya ?, perquè aquests si són singulars.

A Catalunya es pot votar amb tota llibertat. Sempre. Però només es pot votar d'acord amb la llei. Amb les seves regles que poden canviar democràticament. L'explicació és molt senzill, perquè mitjançant aquesta votació es puguin defensar els drets de tots. A Catalunya almenys des de la transició s'han fet 80 actes de votació des de la transició.

Perquè Catalunya pugui votar el té Mas a les seves mans ara mateix: Dissol el Parlament i convoca noves eleccions autonòmiques. Això si, que la secessió consti en els programes dels partits ia partir d'aquí si aconsegueixen guanyar cal un full de ruta perfectament establerta per la Constitució. Si no els agrada aquesta Constitució també pot canviar.

Existeixen les regles per a això. Però això a sembla no els convé. El que proposa Artur Mas és una estafa per seguir el camí del seu pare polític Jordi Pujol i així poder manejar sense cap control la pasta dels catalans levandosela fora de Catalunya .. En qualsevol país que no fos tan pusil · lànime com el nostre, Artur Mas estaria a la presó fent-li companyia a l'ex molt honor
able.

1 comentario: