lunes, 29 de septiembre de 2014

El regne de Pujolandia (19) "Guanys" en paradisos fiscalsLes vides de Jordi Pujol i Artur Mas han estat unides des de fa anys encara que ara aquest vulgui fer-se el desentès. Des del moment que el pare d'Artur Mas es va convertir en el testaferro d'un dipòsit milionari en suís el propietari era realment el guia espiritual del catalanisme. Una mena de guanys subjectes encara a investigació judicial. Després resulta que també a Suïssa. Mas pare tenia també un capitalito procedent de la venda d'una empresa d'ascensors. No eren més de 400.000 que en morir va deixar a parts iguals als seus dos fills. Anys després el seu fill Artur regularitzar en hisenda més de dos milions procedents d'aquesta herència. Cal veure el que s'incrementen els capitals en paradisos fiscals.

Que desmemoriats són aquests polítics nacionalistes. No recorden que tenen milions d'euros en bancs estrangers. Abans-d'ahir ho negava Jordi Pujol Soley tenir diners a Andorra i no va tenir més remei que inventar-se una herència i fer una bronca als diputats curiosos que li preguntaven sobre la seva procedència

Avui el diari El Mundo ha informat que el Principat de Liechtenstein ha enviat una nota a les autoritats espanyoles en la qual apunta la possible implicació d'Artur Mas a les activitats il · legals del clan dels Pujol hores després de negar aquest extrem davant la periodista Ana Pastor . Resulta que el banc disposa de les seves dades i la seva signatura en la fitxa bancària de la signatura Brantridge Establishment creada el 2005 i dissolta en 2014 que curiosament havia estat sota la direcció de Jordi Pujol Ferrusola, el dels cotxes de col · lecció. En Brantridge Holding va arribar a estar Jordi Pujol Ferrusola com a administrador, encara que després va ser substituït per Herbert Rainford. Aquesta va ser la societat a través de la qual Pujol Ferrusola va finançar l'operació de Port Rosari.

En l'informe, els experts d'aquell país no parlen únicament de Jordi Pujol sinó que, a més, apunten a Artur Mas, l'actual president de la Generalitat de Catalunya. El vinculen amb aquesta societat i parlen que podria estar relacionat amb les activitats il · legals del clan dels Pujol

Així que la la Financial Intelligence Unit del Principat de Liechtenstein, la unitat policial especialitzada en finances d'aquell país i es mosquearon en veure el tipus i la la quantitat de moviments que estaven fent uns polítics espanyols les dades havien estat demanats anteriorment per la fiscalia espanyola . És que cal veure el complicat que és amagar uns centenars de milions sense causar alarma. En un país on es fan tota mena de tripijocs fins als vilatans es van alarmar. Així que la Unitat d'Intel · ligència Financera del Principat va ser rebuda a Espanya a principis de setembre.

Liechtenstein recolza les seves sospites a "dades públiques", d'arxius, registres, bases de dades ... Tanmateix, no aporta l'informe com concloent.

Les fonts consultades per aquest diari interpreten que el que fa la Unitat d'Intel · ligència Financera d'aquell país és cooperar, aportar dades perquè les autoritats espanyoles puguin avançar en les seves indagacions, però no d'una manera contundent, amb la finalitat que no es traslladi la imatge que aquell paradís fiscal està ja obrint les portes definitives a la informació i estigui acabant amb els seus secrets.

En la informació detallen que aquesta societat de Liechtenstein va ser creada el 2005 i tancada al març de 2014, fa tot just sis mesos, quan l'incendi sobiranista ja estava en ple apogeu i es multiplicaven les denúncies de corrupció sobre els Pujol i sobre CiU.

Artur Mas, que dissabte passat va signar el decret pel qual convocava la consulta sobiranista per al 9 de novembre, va concedir aquest mateix dia una entrevista a TV3. I va ser preguntat directament sobre si ell estava net de corrupció. "Net de corrupció crec que sí, sempre m'he comportat d'una manera que ha estat correcta; puc haver tingut alguna fallada alguna vegada com tots", va contestar. Una resposta, si més no, poc contundent. Es va mostrar a favor d'aclarir els casos de corrupció: "Absolutament d'acord en fer neteja".

Ahir, en una nova entrevista, en aquest cas al programa L'objectiu de La Sexta, li van preguntar sobre si hi havia compartit negocis amb el seu pare polític: "Mai he tingut vincles amb els negocis de la família Pujol", va ser la seva resposta.

També va utilitzar el "mai" per respondre a la qüestió de si ha tingut comptes a l'estranger, i va concloure dient: "Jo no si alguna vegada he comès alguna falta administrativa. Però corrupció, no".

A mi m'agradaria heretar algun dia a Suïssa ... Però serà que no.

No hay comentarios:

Publicar un comentario