martes, 30 de septiembre de 2014

L'hora de la veritat


El Tribunal Constitucional a instàncies del Govern de Mariano Rajoy, ha dictat la suspensió cautelar de la llei de consultes proposada per Artur Mas feta mitjançant un referèndum que emparat per aquesta llei pogués propiciar la separació de Catalunya amb Espanya. Com no podia passar res més. Els tribunals han declarat immediata i unànimement que aquest acte queda suspès. I també "els actes o resolucions hagin pogut dictar en aplicació" d'aquesta norma, i "les restants actuacions de preparació per a la convocatòria d'aquesta consulta o vinculades a ella". És a dir: si un funcionari de la Generalitat, (inclosos els Mossos d'Esquadra que tindran l'obligació de reprimir tot desordre,) realitza qualsevol acte vinculat a la preparació o convocatòria del referèndum separatista, se li pot inhabilitar. Poden quedar-se sense treballar i sense cobrar durant un temps.

Per primera vegada en tot aquest procés, Artur Mas se l'ha hagut de embeinar i el Govern després d'un encès debat, ha decidit avui suspendre la campanya institucional de la consulta i ha decidit prendre les mesures que es deriven de la decisió del Tribunal Constitucional per garantir la "seguretat jurídica" en l'activitat dels funcionaris públics, la qual cosa inclou, segons ha dit Homs, la suspensió de la campanya institucional del 9N i ha acordat presentar al · legacions davant la decisió del Constitucional, tot i que el conseller de Presidència, Francesc Homs, (el primer ciutadà espanyol que s'ha queixat de la rapidesa de la justícia) ha advertit que "la partida (el procés) continua". "Estem en un context en què res s'ha acabat, hi ha una situació processal que no passa per alt però la pretensió és continuar i farem les coses complint els compromisos adquirits i ajustats al dret", però ha afegit a continuació "Ahir no acabar res. El procés continua ", ha dit un Homs desafiant, que ha reclamat a l'alt tribunal que revisi aviat les al · legacions de la Generalitat i" dicti sentència com més aviat millor ".

De tal manera que el Govern de CiU ha deixat de tenir la iniciativa. Aquesta tarda a les 7, seguint les instruccions d'ERC, ANC i Omnium, centenars de persones frustrades per les seves promeses incomplertes, han pres el relleu i s'han manifestat davant els ajuntaments de Catalunya i es proposen continuar amb aquestes manifestacions mentre el Tribunal Constitucional no aixequi la suspensió.

La reunión del Govern de este martes.

Com si fos un presagi, en el moment de la manifestació va descarregar una forta tempesta que no va aconseguir que els allí convocats desistissin de la seva obstinació i aguantar amb els seus paraigües davant del Palau de la Generalitat. Vam veure a una Carmen Forcadell calada fins al moll disposada a seguir amb els seus actes per dur a terme a terme una consulta que, en el cas de produir-se, no tindrà l'efecte que es pretenia.

Per a multitud d'independentistes ha estat molt fàcil baixar a Barcelona un cop l'any amb la família a passejar amb la cubana, fer-se fotos al sol i corejar lemes com en el futbol. A més surt gratis. Però això s'ha acabat. El Sr Mas ha promulgat una norma il · legal i els tribunals han declarat immediata i unànimement que aquest acte queda il · legalitzat i anar contra el mateix, per dir alguna cosa, més serà un esforç inútil. Aquests assumptes ja no poden resoldre com fins ara al carrer i caldrà tornar a la negociació, probablement, entre d'altres protagonistes menys envanits, que apartin el seu ego i es preocupin dels veritables problemes dels ciutadans catalans i s'aconsegueixi recobrar el seny. .

Per als "independentistes" ha arribat el moment de la veritat. Hauran de posar sobre la taula els veritables problemes que són molts i posar-se a treballar per resoldre'ls. No es pot fer a cop sloganos repetits fins a la sacietat. S'han acabat les samarretes i la cocacola: legalitat o insurrecció. Anem a veure quants seran a partir d'ara els ciutadans que estan disposats a manifestar-dia rere dia a la plaça Sant Jaume, a deixar els seus treballs i famílies per defensar un règim que els ha arruïnat i fracturat, mentre els seus oligarques estan omplint els seus comptes en Andorra i Suïssa. Alguns hauran; però aviat probablement veurem que seran una trista
minoria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario