miércoles, 26 de agosto de 2015

Esquerdes en el "procés"


Cada dia que falta al 27 de setembre comencen a aparèixer esquerdes dins la plataforma Junts pel Si ".Artur Mas, ha anunciat que compareixerà voluntàriament el proper dimecres 2 de setembre davant del Parlament a partir de les 16:30 h per explicar els motius de la convocatòria d'eleccions catalanes per al 27 de setembre.

La seva presidenta Núria de Gispert, ha convocat una nova sessió de la Diputació Permanent -aquest dimecres han comparegut el conseller d'Economia i el d'Interior- per al 2 de setembre a la tarda, donant així resposta a la petició cursada pel mateix president català sol·licitant comparèixer al Parlament, encara que dubto de la seva efectivitat i legalitat. la cambra catalana en un comunicat.

El Partit Popular ja ha manifestat que no va a anar a un acte que té tota la pinta de ser il·legal i podria ser un altre engany electoral per tal de cridar l'atenció dels mitjans amb la seva prohibició per la Junta Electoral. Resulta que aquest organisme ha estat dissolt automàticament amb la convocatòria d'eleccions i només tenen l'obligació d'acudir els membres de la comissió permanent i té tota la pinta de ser un acte electoral del partit que seria abonat per tots els contribuents.

D'altra banda El president de ANC Jordi Sánchez, ha arribat a reconèixer que l'entrada a la Unió Europea no s'anava a produir de manera automàtica en el cas d'una declaració unilateral d'independència i que deberís complir un règim transitori fins que la nova estigui ajustada als requisits comunitari. El dirigent de l'entitat independentista, però, ha defensat que la regió ja compleix les condicions per ser un Estat membre i que podria arribar a un «acord de transició» en què comptés amb les mateixes condicions que els membres de ple dret de la UE, sempre que Espanya no ho vetés.

En declaracions a la cadena SER recollides per Servimedia, Sánchez ha afegit que «ningú amb sentit comú a la UE plantejarà un suport preventiu a un nou estat perquè provocaria una crisi en les relacions». També va ratificar que si la llista independentista assoleix en les eleccions del 27-S, el 50% dels diputats «s'iniciarà un procés de creació d'un nou Estat d'Europa».

Dissidència a Convergència

A Convergència li ha sortit un sector crític, un grup que s'anomena convergents amb seny (Convergents sensats) i que difon a les xarxes socials un dur al·legat contra Artur Mas, el procés separatista i la plataforma "Junts pel sí". "Som un grup de membres de CDC, militants, simpatitzants, alcaldes, regidors o càrrecs de partit disconformes amb el camí pel qual ens porta el president de la Generalitat, Artur Mas", comença el text.

Caseny-profile picLa següent afirmació del manifest és rotunda: "No volem la independència, això ho tenim molt clar. I tampoc considerem que el partit estigui escollint bons companys de viatge per al futur polític proper de Catalunya, ni tampoc de Convergència".

Segons aquests militants i càrrecs, "les bases del nostre partit mai han parlat d'independència. I tampoc han acollit mai idees que ens apropen a partits d'esquerra radical com és el cas de la CUP o fins i tot ERC". "No estem en absolut d'acord -continua la nota- en què Raül Romeva ens representi i molt menys en la idea d'una llista conjunta amb personalitats d'ideologia extremista". Entre aquestes "personalitats" citen al propi Romeva, Oriol Junqueras, Lluís Llach i Muriel Casals. "Què fa aquesta gent al nostre costat?", Es pregunten els redactors del manifest, que es titula "Som catalans".

El malestar entre una part de la militància convergent és palpable. No es qüestiona l'objectiu separatista però sí la forma d'abordar-lo i hi ha el temor que l'aliança amb ERC acabi per diluir un partit severament danyat per la corrupció i la imatge dels Pujol.

Sigui com sigui, ni els dissidents semblen molt disposats a donar la cara ni a Mas li importa ja gran cosa el que passi en una formació embargada, en estat de xoc i en desbandada

No hay comentarios:

Publicar un comentario