martes, 25 de agosto de 2015

¿Operació Villacís per a l'alcaldia de Madrid?Fa uns dies des d'aquí es comentava que l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena estaria pensant en la seva dimissió, el que podria traspassar l'alcaldia a qualsevol dels impresentables regidors de Podem, imposats per Pablo esglésies, cosa que cap dels partits inclòs PSOE estaria disposat a admetre. Donada la situació creada pel resultat de les eleccions municipals, Antonio Miguel Carmona enfrontat a Pere Sánchez, ja havia rebutjat una oferta d'Esperanza Aguirre perquè mitjançant una moció de censura fos el nou alcalde amb el suport del PP i Ciutadans, oferta que va ser rebutjada pel regidor socialista per no trencar la disciplina de partit.

Diferents confidencials estan indicant l'existència d'un projecte de PP, Ciutadans i Antonio Miguel Carmona pel PSOE per desbancar Ara Madrid - Podem de l'alcaldia de Madrid abans de les properes eleccions nacionals a la qual Carmona no li faria fàstics, es tractaria que la nova alcaldessa fora Begoña Villacís de Ciutadans fora l'alcaldessa, cosa que cap dels grups implicats li faria fàstics. No obstant això, compten amb un contratemps important, ja que Villacís, peça clau en aquest moviment, no sembla disposada a entrar en el joc ja que es porta bé amb ella. Segons El Confidencial, la portaveu de Ciutadans no vol posar fi al govern de Carmena amb una operació moció de censura, una altra cosa podria ser amb la dimissió prèvia de Carmena, cosa que no es pot descartar.

El que sí que comparteix la de Ciutadans amb PP i PSOE-M (almenys, la facció de Carmona) són els seus recels cap a l'equip que envolta Manuela Carmena. El seu nivell de sectarisme, entén, no té parangó amb el de governs anteriors. Alguns dels regidors de Ara Madrid intenten imposar una gestió ideològica de l'Ajuntament més que una gestió administrativa, no busquen el consens entre la resta de formacions, llancen globus sonda, diuen, desdiuen i després crucifiquen a la premsa en una pàgina web per mal interpretar les seves declaracions.

A Carmona no li agrada Carmena. Li balla l'aigua igual que pot ballar el xotis sobre una rajola en les revetlles de Madrid o cantar en un karaoke de sarsueles, però la veritat és que no li agrada. És una qüestió de pell, d'incompatibilitat de caràcters. Tampoc s'empassa a Pedro Sánchez. No ho ha empassat mai i molt menys ara, després que ho hagi degollat ​​en plaça pública aprofitant el període de vacances. La ira es va ensenyorint poc a poc de l'exportaveu socialista a l'Ajuntament de Madrid. La cara, diuen, se li està tornant verd com la de l'increïble Hulk.


Així les coses, a Antonio Miguel Carmona li ha començat a rondar la idea de desmarcar-se de la seva formació, tirar-se el petate a l'esquena i fer la guerra pel seu compte un cop passin les eleccions generals. Tractar de guanyar aquesta quota de poder que entén que li correspon per haver aconseguit nou regidors que són clau per a l'estabilitat del consistori madrileny i, al mateix temps, donar un cop de peu a Sánchez al cul de Carmena.

Aquesta operació, anomenada per El Confidencial com 'Operació Villacís' i que encara es troba en una fase molt primitiva, passa perquè els regidors més fidels a Carmona i els edils del PP s'uneixin per dur a terme l'acció després de les eleccions generals , que seran la propera tardor.

 "De moment, toca esperar. Veure el que fa Pere Sánchez a les generals i, en cas que els resultats no siguin tan bons com s'esperen, actuar en conseqüència ", assenyalen en l'entorn de Carmona. A més, Susana Díaz necessitarà suports federals en la seva pugna amb Sánchez que, per descomptat, no li va a donar la nova secretària general del PSOE-M ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario