lunes, 31 de agosto de 2015

Mes esquerdes en el "Procés"

Oriol Junqueras y Artur Mas, en una imagen de archivo en el Parlament.

A mesura que s'acosta la data del 27 de setembre, Artur Mas sembla anar perdent suports fins i tot dins de les files del front sobiranista. L'operació contra la corrupció en el si de CDC desenvolupada la setmana passada a Catalunya ha minvat la confiança en el líder independentista d'alguns fins ara més fidels aliats. Les sospites del cobrament de comissions il·legals per part de CDC provoquen que diversos dels aliats del president a la llista a favor de la secessió evitin posar la mà al foc per ell. L'últim, el president de l'ANC,: Jordi Sánchez, "Ha d'explicar-se", li exigeix.

El mateix Junqueras ha demanat a Mas que demostri "amb fets" el seu compromís contra la corrupció i li ha forçat a parlar-ne en la seva compareixença de dimecres al Parlament sobre l'27S. L'últim, el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, que ha demanat explicacions a Mas pel presumpte cobrament de comissions il·legals per part del CDC, el partit del president. Mentre la seva antecessora i segona en la llista de "Junts pel si" continua defensant a ulls clucs l'honorabilitat del seu Pigmalió.

La irrupció d'un candidat com Xavier García Albiol i el seu número 2, Andrea Levy a la llista del PP que no tenen pèls a la llengua i comencen a parlar amb claredat sobre l'estafa del CDC als catalans, està començant a calar en la societat catalana que ja dubte davant les notícies que surten a la llum, davant del bombardeig de TV3 i la premsa subvencionada,

La carta de Felipe González al País està augmentat de manera exponencial el nerviosisme dels propis partidaris, ia moltes de les seves afirmacions ningú dels partits polítics inclòs el PP, s'havien atrevit a dir públicament i obliga a situar-se políticament als dirigents del PSC que ja han manifestat la seva conformitat amb el seu ex president,

Una altra que sembla haver donat l'esquena a Mas és l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, que ha anunciat que no assistirà a la manifestació de la Diada perquè "és millor separar les coses", en al·lusió a l'ús partidista que el líder independentista ha volgut fer aquest any de la celebració del Dia de Catalunya, que coincideix amb l'inici de la campanya electoral. Colau considera que la tradicional celebració fa, en aquesta ocasió, "referència explícita" a un procés electoral els organitzadors s'entesten a anomenar "plebiscitari".

La por visceral d'Artur Mas a la justícia

La situació personal d'Artur Mas a tres setmanes de les eleccions catalanes és "d'un gran cabreig i màxima preocupació". El president de la Generalitat va tenir una trobada informal fa escasses setmanes amb un alt representant de la Justícia a nivell nacional, davant de qui va reconèixer que estava "molt fotut" per la proximitat dels comicis i l'obligació que d'ells pogués extreure pel que fa al compliment de les seves promeses secessionistes.

El nerviosisme de Mas entronca, així les coses, amb la remor que es ve elevant des de la seu del seu principal soci en la carrera per la independència, Esquerra Republicana, on diputats afins a Oriol Junqueras han posat en dubte la capacitat de Mas per encapçalar el projecte sobiranista. No obstant això, els recels sobre la valentia de Convergència a l'hora de complir el promès han portat a aquests diputats d'ERC a sospitar que Artur Mas pogués amagar-se darrere de Raúl Romeva a la candidatura unitària després de les catalanes del 27-S, donant un pas enrere que seria disfressat de falsa aposta per l'equidistància entre Convergència i ERC, però destinada a que Romeva assumís les conseqüències penals del desafiament a la unitat espanyola.

Fonts del PP asseguren referent a això que "la preocupació d'Artur Mas no ens sorprèn, ja que el Govern té preparada ia l'ordre de detenció contra ell". Qüestionades sobre si de cas fos aquesta una forma de parlar, un eufemisme o simplement un advertiment electoralista, reiteren a aquest diari: "Està preparada, només que no es pot fer pública ara mateix ni actuar abans de les eleccions per no convertir a aquest senyor en un màrtir a ulls del poble de Catalunya ".

Després de conèixer aquestes confidències, només queda observar amb deteniment el discórrer de la campanya electoral per si alguns membres de la candidatura unitària per la independència comencessin a ficar-se gols en pròpia porta, dinamitant aquesta majoria suficient que asseguren perseguir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario