martes, 29 de abril de 2014

El camí cap al martiri


Avui signes clars per afirmar que Artur Mas ha deixat de ser el conductor del poble català cap a la independència , esgotades pel que sembla totes les vies legals o no . Mas ha entrat en la fase del "com" teatralizarà seu fracàs i abandonarà la política . Aquesta pèrdua d'atractiu polític és essencialment deguda a la seva pèssima gestió . No és víctima de cap èpica conspiració sinó de la constatació de la seva incapacitat i , encara pitjor , ineptitud . És incapaç d'aprendre res .

El seu actual obsessió és poder passar per un heroi i un màrtir , amagant el fet capital consistent en què, per incapaç , només pot aspirar a aconseguir la meitat del vot que va aconseguir quan va arribar al poder , després fracassar en la seva recerca de suports a tot el
món ja només li queda fer-se el harakiri o intentar convertir-se en el màrtir imprescindible en tota revolta .

 
Diuen que en les seves hores comptades Mas va passar d'assistir al menjar tradicional de la final del trofeu de tennis del comte de Godó aquest passat diumenge, després d'eludir Rajoy ; perquè està fart del buit que es genera al seu voltant , que la gent no li demani fotos, dels murmuris i dels xiulets . La xiulada dels Mossos i els seus cants de " Viva España " per intentar indignarle dels seus agents a la porta d'entrada disfressades de protesta laboral , mostren el rebuig del cos als plans de president per convertir-los en Airgamboys per a un exèrcit que repartiria flors entre
la població .

El canvi dels estatuts de la Caixa , ampliant el seu àmbit d'actuació a tot el territori espanyol és una punyalada de Fainé contra la seva il · lusió de convertir aquesta institució en el futur banc nacional català .
El resultat de les eleccions europees serà determinant per al futur polític del president de la Generalitat , i els sondejos previs pronostiquen un important transvasament de vots de CiU cap a ERC en el seu pas cap el 9 de novembre .

Hi ha més dades objectives i contrastables sobre el ferm propòsit de Mas , però no només de Mas , de portar els catalans cap als abismes , precipicis , carrerons sense sortida o vies sense retorn que calgui per tal de donar satisfacció als partidaris de Carme
Forcadell o Forcos , que és com es coneix en els cercles als activistes de primera línia de l'Assemblea Nacional Catalana .

Alguns experts alerten que un engreix electoral dels independentistes de Junqueras seria un escenari encara pitjor per a l'estabilitat política i econòmica de tot Espanya , raó per la qual sondegen terceres vies i reformes constitucionals que facilitin una sortida , sigui a Mas a dir CiU sense Mas. Sobre la base d'un suposat pragmatisme , l'únic supòsit que no contemplen per Catalunya els partidaris del "diàleg " és el que es compleixin les lleis .
O que almenys el seu incompliment no tingui premi .

La teoria del mal menor en la qual s'assenta aquesta solució als molts dilemes causats per Mas , el clan Pujol i alguns dels que ara miren a una altra banda s'autoproclama " ambiciosa " i " imaginativa " , al mateix temps que " realista "
, doncs admet que el pegat seria temporal , un parell de legislatures , el just perquè el que vingui darrere s'espavili .

Els corrents de fons de la política a Catalunya apunten que Artur Mas tindria les hores comptades ja que en el seu partit ja li busquen substitut . Els signes de nerviosisme es mostren per tot arreu ia tots els nivells a mesura que avança el calendari i arriba la data anunciada .
Així determinats partidaris de la secessió ja estan començant a fer la guerra pel seu compte , agredint als polítics de l'oposició.

Però a dia d'avui , Artur Mas, que no s'ha dignat ni tan sols a reprovar aquesta violència continuada contra els seus adversaris polítics pels carrers de Barcelona , justificant a través del seu escuder Homs que ha dit que són " inconvenients de l'ofici " , ha de recordar que ell encara és el representant ordinari de l'Estat a Catalunya ia qui correspon governar aquesta comunitat cada vegada més nerviosa i alterada .
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario