lunes, 28 de abril de 2014

El saqueig d'Andalusia 109 - Àngel Ojeda Avilés


Angel Ojeda Avilés amb el cas Delphi es pot considerar el precursor dels casos de frau en els cursos de formació andalusos . D'ell han pres model la majoria de les falses empreses dell PSOE que ara està investigant la UDEF . Àngel Ojeda Avilés actualment imputat per la jutge Alaya dins dels EROs torna ara a reaparèixer dins de l'operació Edu ara mateix investigat per la UDEF . Anem a resumir el que ha passat a la província de Cadis , que ara es veu reproduït a la de Màlaga i comencen a treure a Almeria .


L'entramat d'empreses , fundacions i associacions que Àngel Ojeda Avilés , va començar en el moment que deixo de ser conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia en temps de l'expresident José Rodríguez de la Borbolla . L'exconseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia està sota investigació judicial per pagaments irregulars dels cursos de formació per a desocupats . Ojeda és a més cunyat de la directora de Formació Professional de la Junta d'Andalusia que concedeix les milionàries subvencions ( el triple de diners que els famosos ERO ) .
Bona part d'aquests diners ha anat a parar a empreses vinculades amb Ojeda .


Les empreses d'Ojeda van arribar a percebre en un sol dia subvencions trossejades per valor de 10,3 milions d'euros . El 2012 les associacions i fundacions de l'exconseller socialista van percebre 6,3 milions d'euros en ajudes a formació . Resulta que 4,7 milions d' aquestes subvencions van ser signades precisament per la seva cunyada Teresa Florido com a directora general de Formació Professional per a l'Ocupació , una altra coincidència familiar del PSOE . Així ho va destacar aquest dimarts a Cadis el parlamentari autonòmic del PP Rafael Ruiz Cants , que va exigir a la presidenta de la Junta, Susana Díaz , i el PSOE de Cadis " l'obertura d'una comissió d'investigació per la trama gaditana dels fons de formació
" .


De fet , l'informe de la Cambra de Comptes afirma que el 2009 i 2010 van ser destinats a la formació professional 746 milions d'euros , dels quals la Cambra va investigar el destí de 280 , és a dir, una tercera part . Però cal tenir en compte que dels 746 milions lliurats en subvenció per a formació en l'ocupació , només - ni més ni menys - que 276 van anar a parar a UGT, CCOO , CEA i la FAFFE - la Fundació Andalusia per al Fons de Formació i Ocupació- . La resta , 470 milions van anar a parar a altres perceptors .
És en aquesta àrea on es configura el que anomenem " trama civil " de la formació professional formada per empresaris afectes al PSA ..


El RD 395/2007 , de 23 de març , va regular un nou de formació professional que integrava en un únic la formació de tots els treballadors , tant ocupats -anterior formació contínua - com aturats -anterior formació ocupacional - .
El nou model es sufraga amb fons procedents de les quotes de treballadors i empreses , amb les ajudes del Fons Social Europeu i amb les aportacions del Servei Públic d'Ocupació estatal i dels diferents serveis d'ocupació autonòmics .


A Andalusia , l'adaptació a aquest nou marc es va fer amb el Decret 335/2009 , de 22 de setembre , pel qual es regula l'ordenació de l' FPE i l'Ordre de la Conselleria d'Ocupació , de 23 d'octubre de 2009, per la qual es desenvolupava l'esmentat Decret i estableix les bases reguladores per a la concessió de les subvencions .
És justament en aquest moment quan Ojeda Avilés rep la major part de les subvencions .


En l'anàlisi de les resolucions de concessió de subvencions de formació i ocupació apareixen una sèrie d'empreses que destaquen per la seva reiteració en la percepció de subvencions i per elevat de les quanties .
Quan s'analitzen , apareixien totes vinculades en el moment de la recepció de subvencions a Àngel Ojeda .


La majoria de les societats que ha utilitzat van ser creades a partir de l'any 2009 , coincidint amb l'aprovació de l'Ordre de 23/10/2009 que regulava i unificava , com hem anticipat més amunt , l'ordenació de la formació professional per a l' ocupació en
Andalusia, i establia les bases reguladores per a la concessió de subvencions i ajudes i altres procediments .


L'aprovació d'aquesta norma era necessària per unificar i aclarir la situació de les subvencions de formació de cara a les ajudes ja aprovada del programa Operatiu FSE 2007-2013 per un total de8.057.328.822 euros d'aportacions de la UE , a les quals
calia afegir les del govern central espanyol i per transferències de la mateixa Junta .


Va ser precisament aquest Pla de set anys per a la UE el que va intensificar a Espanya la creació d'empreses de formació i la " realització " d'innombrables cursos de tot tipus , sense cap sentit pedagògic ni econòmic , pel que pot esbossar la hipòtesi del lucre ràpid
amb motiu de la seva constitució desapareixent després.


El cas Edu implica el mateix modus operandi que el sistema dels ERO falsos podria arribar fins i tot a superar el seu import total xifrat en més de 1.300 milions d'euros . Per això , consideren que el PSOE ha batut tots els rècords de corrupció amb els diners dels aturats a través d'una xarxa clientelar , especialment intensa a la província de Cadis , que el PP ve denunciant des de fa mesos com és el tràfic de coincidències en
la concessió i procediment d'ajudes a l'entramat associatiu del exconseller socialista Àngel Ojeda .


"Després de 42 anys treballant , avui es troba feliçment retirat de la vida laboral , gaudint dels seus néts , de la seva família i de la vida , perquè sempre ha estat i serà un home compromès , emprenedor , positiu i vitalista . " Així es defineix actualment a si mateix el prejubilat , perquè va néixer el febrer de 1949 , Àngel Ojeda Avilés , que ofereix un exemple del que anomenarem la " trama civil" de la formació professional andalusa - no sindical i empresarial d'alta volada - , en la qual , determinats empresaris molt singulars , molts d'ells vinculats per diferents causes al PSOE , han obtingut una ingent quantitat de milions d'euros per impartir " formació professional " tant a aturats com a ocupats , sense deixar enrere a joves i dones . En el cas d'Ojeda , que hàgim comprovat , gairebé 50 milions d'euros .

No hay comentarios:

Publicar un comentario