jueves, 24 de abril de 2014

El show de Elpidio


Durant tota la setmana estem patint per les TV la marxa del judici per prevaricació d' Elpidio Silva, el jutge que va ficar de manera preventiva a la presó per dues vegades a Miguel Blesa . Així que la seva presa de postura li va costar la seva carrera en el món judicial . Amb el seu comportament estrafolari la aconseguit eclipsar al qual hauria de ser el judici que importés als espanyols : Sobre la culpa de Blesa a la ruïna de Caja Madrid i la seva responsabilitat en la ruïna del col · lectiu dels preferententistas .


Com l'exjutge pretén seguir el seu futur en la política com a candidat a les eleccions per l'Eurocambra . Tots els seus esforços han estat dirigits a boicotejar el treball dels seus excol · legues , ara jutjadors , intentant paralitzar el judici amb tota mena d'estratagemes judicials que en el cas d'haver hagut de suportar . Primer, recusant davant el Tribunal Suprem al magistrat Jesús Gavilán , l'instructor del TSJM que havia portat a Elpidio a la banqueta dels acusats pel cas Blesa .
La Sala Penal el va rebutjar assenyalant que en la querella del polèmic jutge no es relata cap fet que revesteixi indicis de delicte .


Després renunciant al seu advocat al · legant falta de confiança i al · legant indefensió en un clar intent de paralitzar la vista i després recusant a dos membres del tribunal que el jutja , sortint momentàniament amb la seva.
Amb aquesta estratagema ha aconseguit retardar la marxa d'un judici que podria impedir obtenir un hipotètic escó a Brussel · les , per seguir eludint l'acció de la justícia tal com van aconseguir en el seu moment Jesús Gil o Ruiz Mateos .


El partit que el recolza ja va presentar , a les 23.30 hores de dilluns, més de 25.000 avals de ciutadans i 60 de càrrecs públics al Congrés dels Diputats per poder concórrer a les europees .
Calcula que necessita 250.000 euros per fer front a les despeses de la posada en marxa de Moviment Xarxa


En el seu camí cap a Europa resulta que és imprescindible finançar la seva campanya electoral , i s'ofereixen " interessants recompenses " als donants .
Entre elles , demana 15 euros per una samarreta amb el seu nom , 20 euros per un autògraf , 300 euros per un sopar al costat de l' i 500 euros per assistir a l'Europarlament si resulta elegit .


Sense perjudici de la meva opinió personal sobre ell , per ara , jutge Silva , opinió que no és, precisament , positiva , ja que no deixa de ser un xerraire de fira igual que el seu amic Garzón , la veritat és que no es pot oblidar que qualsevol acusat pot utilitzar les estratagemes que consideri convenient per a la defensa o , en el present cas , la seva intencionada dilació del procediment .
Són recursos legals permesos que , si bé poden resultar fins en algunes ocasions " ridículs" , no oblidem que hi ha el darrer terme justificats pel principi de presumpció d'innocència .


Dit això, l'esperpèntic i vergonyós espectacle que ens han donat tant uns com altres , passarà als annals de la Judicatura com pel que un Tribunal de Justícia no s'ha de convertir .... en un circ ....

No hay comentarios:

Publicar un comentario