jueves, 30 de octubre de 2014

El saqueig d'Andalusia 121-¡¡¡Retornem les subvencions !!!
El conseller d'Economia, Innovació, Ciència i Ocupació de la Junta, José Sánchez Maldonado, ha comparegut aquest dijous al Parlament andalús per informar dels procediments de revisió de les subvencions de la UGT, que va iniciar la Junta fa més d'un any després de la publicació d'un presumpte desviament de subvencions sindicals per sufragar despeses corrents del sindicat amb factures falses i que ha derivat en una investigació judicial.
 
Després d'un any emprat en la revisió d'expedients, la Junta d'Andalusia, ha reclamat a la UGT-A, la devolució de 15,3 milions d'euros per les irregularitats detectades en 21 expedients de subvencions per import de 25,5 milions rebudes pel sindicat arran de la investigació oberta pel cas de les presumptes factures falses, per un presumpte desviament de subvencions sindicals per sufragar despeses corrents del sindicat amb factures falses i que ha derivat en una investigació judicial.
 
Els expedients d'Economia afecten tres àmbits directius (Relacions Laborals, Seguretat i Salut Laboral i Polítiques Actives d'Ocupació) des de 2008 fins a 2011. Maldonado va ser molt parc en les seves explicacions i no va especificar si els auditors de la Junta han detectat factures falses, ni concretar de quina expedients es tracta. Tampoc va contestar a les preguntes que li van formular de manera insistent el portaveu del PP ni el d'Esquerra Unida, soci del PSOE al Govern andalús. Va negar que hagués obert una "causa general" a la UGT i va dir que les quantitats no estaven justificades.
 
UGT acusa la Junta d'emprendre "injustificadament" una causa general "indiscriminada" contra totes les activitats formatives del sindicat per "netejar la seva imatge". El sindicat ha respost presentant un nou recurs contenciós-administratiu contra les resolucions que pot allargar sine die la devolució efectiva d'aquestes quantitats fins que no sigui resolt el litigi.
 
UGT pregunta de manera retòrica si la Junta no va exercir la seva funció de control: "Si en els anys investigats va donar per bones les justificacions dels programes, per què ara, cinc o en alguns casos sis anys després, canvia de criteri? ¿No va fer bé la seva feina la Junta o busca ara un boc expiatori per preservar el seu suport electoral?
 
UGT també està sent investigada per la Conselleria d'Educació per les ajudes rebudes en cursos de formació. Aquest departament ha obert al sindicat 41 expedients, en els quals en tres casos ha demanat la devolució dels diners. Educació es nega a facilitar la quantitat que està revisant.
 
Podria haver esclatat la guerra entre la Junta i UGT si un no fos tan desconfiat pensant que els embolics de família tendeixen a solucionar-se al dormitori. No en va partit i sindicat han recorregut sempre junts un llarg camí. Jo m'inclino a pensar que davant les enquestes que no donen un avanç al PSOE de Pedro Sánchez, potser tot això formi part de sigui l'estratègia de Susana Diaz per convertir-se en la candidata del PSOE per a les pròximes eleccions generals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario