lunes, 27 de octubre de 2014

Polítics a comissióNo han passat quatre hores des que a Múrcia, Mariano Rajoy després de la imputació de divendres del anterior secretari general del PP Ángel Acebes, digués davant els alcaldes del PP que la corrupció a Espanya era molt menys del que creu la gent i que només són casos aïllats, ha esclatat una nova trama de corrupció municipal i autonòmica que rebia comissions il·legals a canvi d'adjudicacions públiques i van ...
 
Entre els 51 arrestats, figura l'exnúmero dos del Govern de la Comunitat de Madrid amb Esperanza Aguirre, Francisco Granados que va deixar la política el febrer passat després de descobrir-se que presumptament tenia un compte a Suïssa amb 1,5 milions d'euros, juntament amb sis alcaldes madrilenys, en concret, de les localitats de Collado Villalba, Parla, Torrejón de Velasco, Casarrubuelos, Serranillos de la Vall i Valdemoro. En aquest últim municipi, a més de la seva regidor, també han estat detingut el seu regidor d'Hisenda, Javier Hernández. En el cas de Parla seu alcalde José María Frare pot dir-se que era el número dos de Tomas Gómez a la FSM. Fraile y Gómez, cuando el primero se presentaba a alcalde de Parla en...
 
Fora de la regió madrilenya, la Guàrdia Civil ha arrestat al president de la diputació de Lleó, Marc Martínez, del PP; l'exalcalde socialista de Cartagena José Antonio Alonso Conesa; o el secretari de l'Institut de Turisme de la Regió de Múrcia, Jesús Norberto Galindo, entre d'altres.
Segons la Fiscalia Anticorrupció, la trama de corrupció estava "infiltrada en diversos ajuntaments i autonomies" de les províncies esmentades i aconseguia contractes públics en "connivència" amb regidors municipals i funcionaris, empresaris de la construcció i d'empreses de serveis energètics. La trama s'hauria assegurat "l'èxit d'adjudicacions públiques a 250 milions d'euros, només en els dos últims anys, i com a contrapartida el cobrament de comissions il·legals, a costa de les Hisendes Municipals i Autonòmiques".
 
L'alcalde de Barcelona
 
Així mateix aquest dilluns, El Mundo publica que l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, estaria sent investigat. Segons publica el diari, Trias podria haver ocultat a Andorra 12,9 milllones d'euros. Els diners hauria estat transferit el 13 febrer 2013 des del banc Union de Banques Suisses (UBS) de Ginebra, just quan va esclatar el cas Pujol.
 
Més difícil resulta entendre que Xavier Trias -que no és empresari ni se li coneix herència- hagi aconseguit fer-se tan ric en la seva activitat política si des de 1988 només ha percebut un sou taxat en els pressupostos. Com en el cas de la família Pujol, tot apunta que es tracta d'una fortuna acumulada a partir del cobrament de mossegades a canvi de contractes públics.
 
Cal no oblidar que Xavier Trias va ocupar importants responsabilitats públiques durant el pujolisme, primer com a conseller de Sanitat i més endavant al capdavant de la Conselleria de Presidència i el càrrec de portaveu del Govern. Ara mateix juntament amb Artur Mas està immers en el projecte secessionista per a Catalunya en que està finançant amb més de 200 milions del pressupost de l'Ajuntament de Barcelona.
 
Mentrestant, Convergència, el partit de Trias, va considerar a través del seu portaveu, Mercè Conesa, que la publicació de la investigació contra Trias forma part d'una estratègia del PP per «difamar contra la política catalana»
 
La corrupció és un problema transversal que afecta tots els partits polítics que estan governant en totes les administracions ha deixat de ser una cosa òbvia que pot destruir el nostre sistema democràtic. Ni una paraula de regenerar els partits polítics, ans al contrari, promovent d'un pacte anticorrupció entre PP i PSOE per tal que el descobriment de casos com aquests quedin avortats o almenys silenciats. Podem està a l'aguait i no para de recollir ciutadans cabrejats per la seva causa per convertir aquest país en una nova Cuba. Que Mariano Rajoy m'indiqui on són els polítics honrats d'aquest país que ja poden considerar-se que si són ells l'excepció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario