lunes, 29 de abril de 2013

Don Tancredo i la bronca dels empresaris


Mariano Rajoy ha estat en una de les poques ocasions que s'ha deixat veure pel nostre país sense recórrer a la pantalla de plasma o periodistes apesebrados i admetre preguntes directes de ciutadans que pateixen les conseqüències de la crisi i especialment per la falta de resultats de la seva política econòmica.

Va ser a la cita anual amb l'Institut d'Empresa Familiar on tenia preparat un discurs a l'ús, o es per no dir res i seguir passant el temps "Estem en el llindar per revertir la nostra situació. Les bases per aconseguir-ho són cada vegada més sòlides" , va defensar el president. Les dades de l'atur són terribles, sí, però ja "ningú" parla de rescat i la prima de risc no genera alarma, van ser part del seu argument.

Però els empresaris, per primera vegada d'una manera tan clara, van utilitzar el torn de preguntes per exposar les seves incerteses en un to molt crític. I les preguntes van ser pel mateix camí que la reconvenció que li va fer FAES uns dies enrere sobre la seva política econòmica.

"De les tres medicines, ajustos, reformes i estímuls, portem una gran dosi de la primera, una mica de la segona i res de la tercera", es va queixar el col · lectiu. "Ens ha demanat sacrificis, no es planteja una política econòmica diferent?", Van interrogar. "Per què no és més radical? Per què no incrementa el ritme de les reformes?", Li van insistir. "Per què després de cinc anys de crisi no s'ha aconseguit un gran pacte d'Estat?", Han apuntat en clau política.

Totes les preguntes dels empresaris, sense excepció, destil · laven gran dosi de queixa i amargor. Els empresaris, grans i petits, no han dissimulat aquests mesos que tenien al PP posades grans esperances, que ara semblen esvair-se, ja que cap de les seves promeses electorals per a l'economia han estat posades en marxa, quedant algunes d'elles en vagues promeses que es repiuten setmana a setmana.

"Se sent satisfet del que s'ha fet fins ara?", Van tornar a insistir. "No puc estar, de cap de les maneres, satisfets ni amb el creixement ni amb l'atur. Estic profundament insatisfet", va afirmar, per reprendre la lletra de les mesures fetes fins ara i insistir que el balanç, en el seu conjunt, és positiu: "El que cal fer és corregir els desequilibris i després vindrà el creixement".

En les seves respostes, Don Tancredo va insistir una vegada i una altra en la mateixa idea: Paciència "El Govern i el seu president" tenen el rumb marcat i en 2014 es començaran a veure els resultats. De fet, els ha instat a que l'any que ve facin memòria de les seves prediccions. Mentre Rubalcaba i els sindicats li reclamaven "Urgència" El que passa és que els ciutadans espanyols siguin oposició política, empresaris, empleats o aturats no poden esperar més i estan d'acord que cal fer coses per posar el país en marxa.

El que no van aconseguir els socis de l'institut és treure al president nous anuncis. Li van requerir més reformes, i ell els va contestar que "cal fer-les i no cal aturar-se", però es va limitar a apuntar aquelles que van ser anunciades en l'últim Consell de Ministres Rajoy es va reafirmar sense matís: "El contrari seria condemnar els espanyols a un llarguíssim període de decadència econòmica. Mai no hauran sentit parlar de prematurs brots verds. Des del principi vaig advertir que no seria fàcil ni ràpid ", va afirmar.

El que passa és que Rajoy tienesuficientes fronts oberts que mereixen actuacions ràpides i contundents, ja que fins i tot se li pujaran a les barbes dels escracheros que busquen un canvi radical a la seva mida. Una remodelació del seu consell de govern ja que té a més de la meitat dels seus ministres abrasats, o la reestructuració i reducció de l'Administració Pública, com han fet a Itàlia des del primer dia, o ara que té en el seu poder els informes de uns i altres, tallar en sec els continus desafiaments sobiranistes d'Artur Mas que al mateix temps que no paren de demanar diners ... Per no parlar de temes com l'avortament o una nova llei electoral. Per això li van donar majoria absoluta onze milions d'espanyols.

No hay comentarios:

Publicar un comentario