martes, 30 de abril de 2013

¿Pactar? ... Amb qui i perquè ...Ara se sent per tot arreu el d'un Pacte de Govern per redreçar la marxa econòmica sobretot després de les últimes mesures adoptades pel govern de Mariano Rajoy. Ahir es presentava pel govern el Pla Nacional de Reformes per a 2013 o sigui la segona tanda de retallades socials a afegir als ja efectuats que ha estat imposat per la Comunitat Europea que va a afectar la la Llei de Dependència amb una retallada de serà de 958 milions ". Tot això es va anunciar en la compareixença del Consell de Ministres sense entrar en detalls divendres passat. El president havia dit" No farem retallades com els de l'any passat, és possible que en algunes partides pressupostàries es faci ".

Una altra de les partides, la de la despesa farmacèutica, reflecteix una retallada de 1.809.000. "El 2013, la reducció de la despesa farmacèutica del Sistema Nacional de Salut ascendirà a 1.809.000 d'euros, dels quals 409 milions d'euros correspondran a la implantació de l'ordre de preus de referència", diu la pàgina 114 del Pla Nacional de Reformes per a 2013. De nou Rajoy ha tornat a ficar les tisores a les prestacions socials que afecten al costat mes sensible de la població, sense fer cas del clam que ve d'un i altre costat de l'electorat.

Rubalcaba demana ara a Rajoy un "Pacte d'Estat" per impedir que es retalli més en temes tan sensibles com les despeses "socials". La participació del PSOE a les directrius de política econòmica és la major amenaça que plana ara mateix sobre els espanyols, perquè el seu receptari consisteix únicament en aprofundir en els errors i traïcions de Rajoy multiplicant-los per diversos factors. Per als socialistes, Mariano ha pujat molt poc els impostos i retallat la despesa pública en excés. Els socialistes han acreditat una perícia insuperable en arruïnar el país cada vegada que han governat, i no volen que la dreta els arrabassi aquest honor, per això insisteixen que el govern els convoqui per arribar a un pacte nacional i acabar amb qualsevol esperança.

Rajoy faria bé de no fer cas als cants de sirena de qui ha estat dinamitant qualsevol iniciativa del govern en contra de la crisi. Amb aquest pacte Rubalcaba busca el seu salvació davant el seu partit on se li està qüestionant per tots els fronts. El mateix passa amb els sindicats UGT i CCOO que també parlen de negociar quan han estat tot el temps incendiant els carrers amb tota mena actes de violència.

Tampoc s'ha de deixar aconsellar de cap manera pel nodrit grup dels assessors que té al seu costat, el principal interès podria ser personal i dirigeixi les retallades que exigeix ​​Brussel · les cap on encara fins ara no s'ha tocat res. Es tracta del sector públic.

No hi ha pacte possible que hauria de ser en base a les retallades destinats al aprimament de l'administració de l'estat i el desmesurat magma polític quallat d'interessos personals partidistes i familiars que no deixa veure els arbres d'aquest atapeït bosc col · locat a dit pels dos partits, suprimint duplicitats i gabelles en empreses públiques, diputacions, consorcis etc, la majoria innecessaris. El va prometre en el seu programa electoral i és dels pocs retallades que podria prendre que comptés amb l'aplaudiment de la majoria de la població ...

Llevat dels afectats, que fins al moment són fins ara els únics privilegiats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario