martes, 25 de febrero de 2014

El combat per l'estat de la nacióCom tots els anys els espanyols que encara volem saber el que està passant a casa nostra ens hem assegut davant el televisor per contemplar com els polítics del nostre país passen la jornada despedazándose per tal de no haver de explicar als espanyols quals són problemes i quines són les solucions que proposen . Un nou combat pactat entre uns púgils sonats que amb la seva cara abotargada i els seus ulls mig tancats que són incapaços d'articular el que passa al seu voltant . La crisi que Espanya pateix com a nació i com a Estat de Dret ha estat apartada 01:00 Debat sobre l'Estat de la Nació que s'ha centrat , tal com lamentablement era previsible , en la situació econòmica .
De tota manera alguna cosa es va dir , encara que el més important és el què , de comú acord , van callar .

Rajoy en un ostentació ens va omplir de dades econòmiques i intento convèncer que les coses habín millorat des del passat any gràcies a la seva gestió . Va prometre una " tarifa plana" , gairebé impossible de complir , en el tema de noves contractacions i la vaga promesa de no cobrar impostos als captaires que no guanyin 12.000 a l'any.
D'altra banda Rubalcaba va intentar convèncer que el món s'acaba demà i va posar sobre la taula tota sèrie de desgràcies que ens sobrevenir com si ell no fos un dels principals impulsors del disbarat nacional que estem vivint des de fa gairebé una dècada .

Va ser la demostració , doncs, que Espanya ha « creuat el Cap de Forns » , com va dir Rajoy . Però també ho és que els espanyols encara no estan notant en els seus pressupostos familiars aquesta acceleració de l'economia. Sobretot perquè el nivell d'atur segueix sent insuportable . El president va dir que « per primera vegada en tota la crisi podem dir que hi ha menys aturats que fa un any» . I té raó , però és un trist consol amb 5,4 milions d' aturats . Per la seva banda, Rubalcaba , sense tota credibilitat per donar lliçons en matèria econòmica a causa de la desastrosa herència deixada pel Govern del que va ser part fonamental , ha fet propostes a favor d'un encara més gran despesa pública que no farien sinó augmentar el problema
.

Del Debat de l' Estat de la Nació cal concloure que la posició del Govern respecte a la qüestió catalana no ha canviat en les últimes setmanes i Rajoy va tornar a reiterar una cosa tan obvi que la consulta era impossible ja que la Constitució ho impedeix .
Aquesta absurda però recurrent i estesa identificació entre Catalunya i la Generalitat ha facilitat a un Duran i Lleida disfressat de xai justificar la percepció d'aquests fons en la contribució de Catalunya al PIB nacional ia la seva capacitat d'endeutament .

Rajoy ha recordat com Mas li va plantejar fa dos anys el pacte fiscal o la consulta secessionista , però tot seguit ha tornat a oferir al president de la Generalitat " un diàleg sense caducitat" per pactar amb ell un nou i privilegiat sistema de finançament , el que
no deixa de constituir un premi o una cessió al xantatgista .

En aquesta línia , el president ha posat en valor l'import , certament quantiós , dels Fons de Liquiditat Autonòmica lliurat " a Catalunya " . La qüestió , però, és que el Govern de Rajoy no ha destinat aquests préstecs a baixíssims tipus d'interès " a Catalunya " , sinó a una Administració en oberta rebel · lia que ja disposa per finançar d'una porció dels impostos més que suficient i incomparablement
superior a la que percep qualsevol Administració regional en qualsevol altre país .

Tampoc s'ha fet cap referència a la gravíssima situació de Navarra , on els socialistes han anunciat la seva disposició a desbancar el legítim Govern d'UPN amb el suport dels batasunes de Bildu . Cap referència al calamitós estat de la Justícia , crisi capital de la qual es deriven altres . Amb l'excepció de la portaveu d'UPyD , ni una paraula han dirigit els intervinents del debat a la major excarceració d'etarres des de la Transició .
Ni una menció a la desestabilitzadora i creixent presència dels proetarres a les institucions ni als últims numerets circenses dels criminals encaputxats .

Tampoc ningú va incidir en els problemes educatius , sanitaris o de la justícia que són els que realment afecten els espanyols . Avui seguirà la comèdia .

1 comentario:

  1. Carmen Vila Embid

    Alicia en el País de las Maravillas......

    ResponderEliminar