jueves, 27 de febrero de 2014

La llarga agonia d'Artur MasEl resultat de les votacions de les propostes per al referèndum , derivades del debat sobre l'estat de la nació han servit perquè el Congrés dels Diputats torni a deixar clar a Artur Mas que el seu pla independentista té poc recorregut . En molt pocs dies han arribat dues votacions sobre el projecte d'Artur Mas per al referèndum . Com era d'esperar , en les dues votacions ha obtingut una severa derrota comptant amb el suport de tots els partits nacionalistes i d'esquerra , Bildu inclòs i la votació en contra de PP UPyD , encara que en la segona votació el PSOE s'ha abstingut .


El ple de la Cambra Baixa ha aprovat una proposta de resolució (amb els vots del PP i d'UPyD , i l'abstenció del PSOE i del PSC ) que " dóna suport al Govern perquè segueixi prenent , des dels principis de la defensa de l'interès general , la responsabilitat, l'estabilitat i la moderació i en l'exercici de la seva disposició al diàleg , totes les mesures li permeti l'ordenament jurídic, per preservar la unitat d'Espanya , com una nació de ciutadans lliures i iguals sotmesos únicament a l'imperi de la Llei "
.


Ràpidament ha sortit Artur Mas a manifestar que no importa i que convocarà eleccions anticipades , un cop hagi realitzat les consultes amb la resta de partits independentistes catalans . El que passa és que Mas no és partidari d'eleccions anticipades , que perdria amb tota seguretat . Junqueras, és clar , a favor, perquè les guanyaria . Per sobre de tot , Mas vol evitar que hi hagi eleccions catalanes anticipades . Però Junqueras està llançat del tot a una campanya electoral , pensant en les municipals (juny del 2015 ) i també en unes autonòmiques anticipades . ERC està organitzant actes de òbvia campanya electoral amb força èxit , com va passar a Manresa .
Hi ha possibilitats d'un " xoc de trens " però , dins de l'independentisme .


En canvi , CDC intenta organitzar modests trobades en comarques i no ho aconsegueix . Amb sort , van els militants - en franca disminució - quatre familiars comptats. Com va acordar la direcció de CDC , Mas voldria utilitzar com a propaganda el balanç de la seva gestió a la Generalitat però no s'atreveix .
Faria riure .


Alhora , Mas se li escapa de les mans el control del partit . Així , va convèncer a Oriol Pujol perquè fes pública una carta dient que no pensava tornar a recuperar la direcció del partit (però sense reclamar un congrés ) i facilitant que el seu successor interí , però més reafirmat , fos només Josep Rull . Mas va creure que li havia convençut però resulta que Oriol Pujol , possiblement inspirat pel seu pare i Felip Puig , va decidir publicar una carta dient tot el contrari .
Va afirmar que pensa recuperar la direcció del partit , cosa objectivament impossible tal com està la instrucció del cas ITV .


Si Mas fos humà causaria pena . Però com no ho és , Ell està disposat a seguir llançant proclames i desafiaments a la resta d'Espanya , però la realitat és la que és i sap que podrà seguir fent tota aquesta comèdia que es deixa consenti des del Govern de Madrid que és qui té la clau del finançament i ha optat per l'actitud del cuiner; estarà mirant com Mas va sent ofegat en la seva pròpia salsa , mentre al seu voltant comencen a forjar tota mena de conjures i traïcions .

No hay comentarios:

Publicar un comentario