miércoles, 26 de febrero de 2014

El "shuffle" navarrès


La moció de censura que Bildu i el PSN més altres partits independentistes pretenien fer-li a la presidenta del Govern de Navarra , Yolanda Barcina per tràfic d'influències i corrupció s'està desfent com terròs de sucre i podrien tornar-se contra els mateixos que van muntar el que cada vegada és més evident . Un muntatge perquè l'esquerra abertzale prengui en un primer pas el poder a Navarra . Divendres es presentaran les conclusions .


Han estat uns dies a cara de gos on han aflorat les veritables intencions d'aquesta Qui fa uns dies estava presumint ser el pròxim president, el líder del PSN Roberto Jiménez , va ara amagant per les clavegueres , davant la postura del comitè federal del seu partit a Madrid . Ara ja parlen de moció de censura sinó d'una simple reconvenció .
No seria pla que davant les pròximes europees que el PSOE es presentés a Navarra amb Bildu del brazete .


El PSN és ara conscient que la direcció federal del PSOE és reticent a sumar-se a Bildu per donar suport a una moció de censura contra Barcina davant la falta de proves contundents , ha intentat atribuir en va un delicte de corrupció i tràfic d'influències com a principal responsable
del Govern foral .


Fonamental va ser la declaració de la dimitida Idoia Neus, que el que havia denunciat com corrupció i tràfic d' influències de la consellera era simplement en el que ella creia una intromissió de l' els polítics . La comissió està sent tensa , amb diversos picabaralles que han obligat el president , el socialista Juan José Lizarbe , a interrompre en diverses ocasions la sessió per posar ordre . En les més de dues hores d'agressiu interrogatori socialista ( a la desesperada en ocasions) , la presidenta de Navarra ha negat les acusacions de tràfic d'influència abocades contra Goicoechea pel portaveu socialista , Pedro Rascón , i ha defensat la seva " professionalitat" i actuació
" sempre d'acord amb la llei i conforme a les seves competències" .


Barcina ha retret al PSN que "no tot val" en política per " calumniar " i "posar en un compromís " a Goicoechea amb " acusacions d'una cosa que no ha comès per interès polític" . Referent a això , ha admès que , de saber que "li hagués passat això" a Goicoechea "no l'hauria nomenat " .
Probablement Barcina surti reforçada d'aquesta operació .


La veritat és que aquesta operació d'assalt al poder estava destinada a dur a terme els plans d'ETA com el pas necessari per a la futura annexió de Navarra al País Basc , tot i que alguns dels encara segueixen donant com derrotats .

No hay comentarios:

Publicar un comentario