jueves, 23 de julio de 2015

El PP català davant el relleu dels seus dirigentsEl PP de Catalunya té un problema per contrarestar en desafiament d'Artur Mas el les eleccions autonòmiques a Catalunya. Alícia Sánchez-Camacho és probable no sigui el cap de llista del seu partit. Les expectatives de vot són desastroses i Mariano Rajoy hauria decidit buscar una altra personalitat com a cap de llista a la Generalitat. Les xifres són contundents. El Partit Popular va perdre en les últimes municipals el 54% dels regidors que havia aconseguit a Catalunya en els comicis de 2011. En concret, va obtenir 130.000 vots menys.

Les enquestes que té el PP i els informes que subministra a Rajoy el seu principal assessor demoscòpic, Pedro Arriola, indiquen que Alícia Sánchez-Camacho es troba "cremada". És a dir, que el seu discurs no cala i que un gran nombre de votants li han donat l'esquena. Aquestes enquestes assenyalen, a més, que el PP serà superat per Ciutadans el proper 27-S, data probable dels comicis.

Mariano Rajoy ha manifestat que no desitja embarcar-se en fer canvis en el Partit Popular català a poc més de dos mesos de les eleccions del 27 de setembre. Però en l'entorn de Rajoy ha començat a filtrar-se que Sánchez-Camacho no serà la candidata del PP a la Generalitat. El president ultima els detalls per a executar un canvi de líder a Catalunya per presentar a les pròximes autonòmiques a un nou rostre. L'alternativa serà col·locar-la com a número u al Congrés en les generals. El dubte és el perfil del candidat, si podria ser una alta personalitat de la política catalana o hauria de ser algú amb tirada popular capaç de remuntar el continu descens d'intenció de vot.

Sobre els possibles substituts de Sánchez-Camacho, al PP parlen de quatre homes: Xavier García Albiol, exalcalde de Badalona; Enric Millo, portaveu al Parlament; Alejandro Fernández, president del partit a Tarragona; i Manuel Reyes, exregidor de Castelldefels i una dona, temuda en les tertúlies catalanes un valor en alça ara a Madrid amb Rajoy, Andrea Levy ..

No hay comentarios:

Publicar un comentario