lunes, 27 de julio de 2015

La "Agència Tributària" d'Artur Mas

El president Artur Mas con los modelos presentados hoy

Diverses associacions independentistes, com Catalunya Diu Prou ​​al costat de ANC, porten diversos anys animant els catalans a que es decideixin a fer el pas de complir les seves obligacions tributàries amb l'agència dependent de la Generalitat i no amb la Hisenda espanyola. Des d'ella i altres estaments independentista s'ha esestado animant els contribuents catalans presenti les seves declaracions d'IRPF a les oficines de l'Agència Tributària Catalana dependent de la Generalitat.

Encara que després l'Agència Tributària Catalana liquida aquests diners amb l'estatal, els independentistes promouen aquesta campanya com a gest que els catalans ja rebutgen a les institucions de l'Estat i prefereixen que sigui la Generalitat qui recapti els seus impostos.

Es pot dir que aquesta iniciativa ha estat un fracàs ja que de tres milions i mig de contribuents només 83 catalans s'han acollit al "independentisme fiscal" i van presentar en aquesta campanya de 2015 la seva declaració de la renda davant l'organisme recaptador d'impostos de la Generalitat . A més d'aquests 83 contribuents, altres 77 particulars i empreses han pagat tributs diferents de l'IRPF en la primera meitat de l'any 2015, el que fa en total 160 declarants que van complir les seves obligacions tributàries amb les autoritats catalanes en comptes de fer-ho amb l'Agència Estatal de Administració Tributària (AEAT).

Aquests resultats diuen molt de la desconfiança dels catalans cap a aquestes organitzacions per li gestió control dels seus diners. Des de Catalunya Diu Prou ​​asseguren que, ara que ja no van de la mà de la poderosa Assemblea Nacional Catalana (ANC), tenen menys publicitat i els costa més convèncer els contribuents particulars perquè vencin els seus temors i comencin a pagar els impostos a la agència de la Generalitat.

La Hisenda pròpia d'Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns que Catalunya "està a punt i preparada" per construir una hisenda pròpia en majúscules, ja que compta amb les idees, el talent, el coneixement i les persones necessàries. Pensant que el pas cap a la independència passa per tenir el control dels impostos, ha declarat que crearà quatre nous organismes dedicats a la gestió de recaptació d'impostos.

"No s'ha perdut el temps, s'ha fet molta feina i ara tenim no només una gran oportunitat per davant, sinó també una gran necessitat per part dels 7,5 milions de ciutadans de Catalunya", ha dit Mas a la cloenda la presentació delnuevo model d'Administració Tributària de Catalunya, que la Generalitat va encarregar a un grup d'experts fa dos anys.


"Sense el control de la teva pròpia hisenda, encara que sigui en un marc cooperatiu europeu com volem, no hi ha autogovern, i sense autogovern no hi ha projecte propi de país", ha asseverat Mas, que ha afegit que ara només falten que es donin les condicions socials i polítiques per donar-li cos a aquest model que, segons ha dit, és l'intent més seriós que ha fet Catalunya per tenir una hisenda pròpia en els últims tres segles.

El president de la Generalitat ha fet una retrospectiva dels últims 30 anys i s'ha remuntat a l'Estatut de 1979, quan Catalunya va cometre l'error de no apostar per la hisenda pròpia: "És millor dir-ho amb totes les paraules. El que en aquell moment es va considerar un tema secundari, la hisenda pròpia, va ser un error molt gran, i no només atribuïble a l'actitud de l'Estat, que ha comportat conseqüències molt greus ". Errors del passat.

"Si no tenim hisenda pròpia ha estat per errors propis, i quan s'ha intentant corregir mai s'ha trobat la mínima comprensió de l'Estat perquè Catalunya tingui un sistema de finançament diferenciat i una hisenda pròpia amb majúscules", ha recalcat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario