jueves, 30 de julio de 2015

Pacte en Plaça de Sant Jaume

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, y el presidente de la Generalitat, Artur Mas

Artur Mas i Ada Colau s'han reunit aquest dijous per primera vegada, en una trobada al Palau de la Generalitat que ha durat poc més d'una hora. L'alcaldessa ha assegurat que ha sortit "molt contenta" per com han anat les coses.

El president no tenia el partit a favor: era la seva primera reunió des que Colau és alcaldessa, no la va felicitar en el seu dia per la victòria, Podem diu que no està amb els separatistes i tenen els comptes pendents de l'equilibri pressupostari i l'enorme deute de la Generalitat amb el consistori barceloní.

L'emergent Ada Colau, la qual fins ara sorprenia perquè no semblava tenir molt clar el de la independència de Catalunya comença ja a mostrar el seu veritable rostre. Després d'una reunió amb el president de la Generalitat en què no s'esperaven grans gestos de complicitat ni somriures, Mas s'ha trobat amb l'agradable sorpresa d'un amic inesperat en la seva sense nord batalla sobiranista. Podem diu que no està amb els separatistes i tenen els comptes pendents de l'equilibri pressupostari i l'enorme deute de la Generalitat amb el consistori barceloní. Tot i així, l'Ajuntament va a donar tot el seu suport a la manifestació de la Diada el proper 11 de setembre de clar i tendent sentit independentista.

Colau ha estat molt clara a l'hora de decantar-se: "Crec que he d'estar representant la pluralitat de la població i l'ampli sentir a favor del dret a decidir". La nova alcaldessa s'alinea així amb les postures de la Generalitat en el seu afany per independitzar d'Espanya, qüestió aquesta il·legal sens dubte, però que no sembla hagi de suposar problema per a la 'Robin Hood' dels desnonaments que ja va dir sense embuts que si una llei no li agrada no té previst complir-la.

Però és que l'alegria de Mas augmentava per moments quan veia atònit que la podemita Colau gairebé li robava el discurs quan acusava el PP de mantenir una actitud "perillosa" i al president del Govern de "generar tensió". Entenent que tots estem en campanya, encara que faci calor, però resulta pesat haver de assimilar conceptes que associen complir la llei amb generar tensió i acceptar que amenaçar amb una declaració unilateral d'independència no té per què enfurismar a ningú.

Entenent que tots estem en campanya, encara que faci calor, però resulta pesat haver de assimilar conceptes que associen complir la llei amb generar tensió i acceptar que amenaçar amb una declaració unilateral d'independència no té per què enfurismar a ningú.

I és que s'ha mostrat molt satisfeta perquè Mas ha concretat que en les pròximes setmanes es comptabilitzaran uns 20 milions d'euros corresponents a la llei de barris. En aquest sentit, la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha dit que "el pagament serà l'any 2016". Aquests diners s'afegeix als 35 milions de deute ja reconeguts.

I finalment han arribat a la conclusió que el seu únic enemic comú era ... el PP i ser independentista és "per culpa de Rajoy" que "impedeix una cosa tan bàsica com el dret a decidir" o "drets fonamentals com l'autodeterminació que s'han de poder fer efectius "

No hay comentarios:

Publicar un comentario