domingo, 26 de julio de 2015

Pujol Corporation 37 - Primer aniversari de la "confessió"

El matrimonio formado por Jordi Pujol y Marta Ferrusola

Fa un any Jordi Pujol Soley, el "pater famílies" de Pujol Corporation es confessava com "el gran evasor" de Catalunya que durant 34 anys va estar enganyant a tothom amb la cantarella de "Espanya ENS roba" Durant aquest temps i després de diverses compareixences al costat de la seva prole i estimada esposa en jutjats i davant el Parlament i estant tota la família imputada. Estem en la sospita que cap arribarà a complir les penes de presó que es deriven dels seus comportaments.

Últimament està pràcticament reclòs i només baixa cada dia des del seu habitatge al pis del porter que l'ha llogat com a oficina per escriure les seves memòries on acudeix la seva secretària que li dóna un cop de mà per si de fer alguna gestió o si cal sortir al carrer a fer fotocòpies. Per aquestes dates la parella ja ha tornat a l'estiueig a la casa de Queralbs i aquest any ja no han de patir l'assetjament periodístic del passat. Al contrari del que ha passat recentment a ajuntaments de Catalunya amb la retirada de símbols monàrquics, la seva estàtua encara segueix en peu a l'entrada a Arenys de Munt com a símbol d'aquesta Catalunya rancorosa i oblidadissa.

On som avui? La comissió d'investigació al Parlament dels amics de Pujol no ha servit per a res. Els seus fills milionaris no paren de fer viatges als jutjats per no explicar el que és evident. Ahir mateix queia el clan Sumarroca, cofundadors de CiU i folrats fins a les empentes pels successius governs de Convergència i el jutge ordenava l'entrada a la presó sense fiança del seu padrí, Carlos. Això no ha fet més que començar.

Caldrà veure si algú s'atreveix a complir amb el super treball. L'honrat nacionalista Lluís Bassets ho resumeix bé en el seu llibre La gran vergonya. "L'enfonsament del discurs pujolista, que ha estat el hegemònic en els últims 30 anys i sintetitza el de tot el catalanisme de l'últim mig segle, a qui deixa nu és al propi catalanisme, que pot afrontar una nova derrota just en el moment en que alguns creien que arribarien al cim de la independència ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario