domingo, 29 de junio de 2014

Alcaldes catalans - Insubmissió i corrupció


L'AMI pretén que Europa avali les declaracions de secessió i la insubmissió fiscal ia la Llei de Banderes. L'Associació de Municipis per la Independència demanarà empara a organismes europeus davant el que consideren una "persecució" per part de la Delegació del Govern a Catalunya. Aquesta ha iniciat gairebé 300 contenciosos contra ajuntaments que s'han declarat independents d'Espanya, que han rebutjat pagar a Hisenda, que han retirat les banderes d'Espanya i que paguen quotes a una entitat privada que promou la secessió. 


Aquesta petició d'empara inclouria presentar una queixa davant tres dels òrgans del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa (CPLR)-la Comissió de Seguiment; el president del CPLR, Herwig Van Staa; i el president de la Cambra de Poders Locals, Jean Claude Frécon-, així com iniciar "accions jurídiques" davant del Tribunal de Justícia de la UE, segons han acordat en l'assemblea general que l'AMI ha celebrat aquest dissabte a Balaguer (Lleida) . 

No obstant això, el més sorprenent són els motius que han portat a l'AMI a prendre aquesta decisió, i és que l'entitat presidida per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, pretén que les institucions europees avalin-fins i tot jurídicament-unes accions que trenquen la legalitat, com ara declarar-se "territori lliure i sobirà" respecte a l'Estat espanyol (és a dir, independent); invocar la "sobirania fiscal" davant Hisenda (és a dir, exercir la insubmissió fiscal); retirar les banderes d'Espanya dels ajuntaments (és a dir, incomplir la Llei de Banderes); i que els ajuntaments paguin quotes d'associats a l'AMI (una entitat privada que promou la secessió de Catalunya, tot i ser un objectiu que excedeix de les competències municipals). 

Gairebé 300 contenciosos iniciats 

Segons dades de l'AMI, la Delegació del Govern ha posat en marxa prop de 300 recursos i requeriments contra altres tants ajuntaments: 103 per promoure la insubmissió fiscal; 93 per incomplir la Llei de Banderes; 45 per declarar-se independents; 32 per pagar la quota a l'entitat independentista. De moment, 73 d'aquests contenciosos haurien estat desestimats o arxivats, mentre que en 13 d'ells s'hauria condemnat als consistoris. 

D'altra banda, l'AMI també ha anunciat que, l'endemà de la convocatòria del referèndum per a la independència, convocarà plens municipals de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, i que també organitzarà diverses accions de protesta davant la Delegació del Govern a Catalunya. 

44 alcaldes investigats 

Mentrestant s'ha destapat a través d'una conversa del L'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos amb el seu homòleg de Solsona perquè es negués l'existència de sobresous a 44 alcaldes de Catalunya de diferents partits. És una de les dades extretes de la investigació que analitza supòsits sobresous on aquests alcaldes podrien haver cobrat aquestes quanties en forma de dietes. 

Segons consta en un atestat datat el 2012, la conversa entre Bustos i Rodríguez va servir d'indici als Mossos per deduir que almenys els vicepresidents de l'òrgan ingressaven un sou mensual de la FMC, vestit com a dieta per suposats desplaçaments i trobades. La magistrada Beatriz Faura posa posa en dubte que s'haguessin realitzat en tots els casos.

En la transcripció d'aquest diàleg, s'observa que Bustos va intentar alliçonar l'alcalde de Solsona perquè deixés clar que, si li preguntessin sobre les indemnitzacions, no es tractava d'un salari. «Has dir que, si cobres alguna cosa, no diguis que cobres un sou. Has de dir: 'Si vaig amb el meu cotxe, vaig a Barcelona i torno amb cotxe cada vegada que em diuen i m'ho paguen, quin problema hi ha?' ». 

En la transcripció d'aquest diàleg, s'observa que Bustos va intentar alliçonar l'alcalde de Solsona perquè deixés clar que, si li preguntessin sobre les indemnitzacions, no es tractava d'un salari. «Has dir que, si cobres alguna cosa, no diguis que cobres un sou. Has de dir: 'Si vaig amb el meu cotxe, vaig a Barcelona i torno amb cotxe cada vegada que em diuen i m'ho paguen, quin problema hi ha?' ».

No hay comentarios:

Publicar un comentario