sábado, 28 de junio de 2014

"Si volen guerra la tindran"El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha advertit aquest divendres que el Govern autonòmic no està disposat a sufragar les despeses d'una educació privada als alumnes que vulguin veure complert el seu dret a un ensenyament bilingüe i que l'executiu que lidera Artur Mas els nega reiteradament. "Nosaltres no pagarem res, protestarem. Si volen guerra, la tindran". 

Aquestes han estat les declamacions que el conseller convergent ha dirigit al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, que ha disposat, a instàncies del Consell d'Estat, el pagament per part de les CCAA de 6.057 euros anuals a cada alumne a qui no garanteixin una educació bilingüe en aquells territoris amb dues llengües oficials. Mas-Colell, en una entrevista per a TV3, ha qualificat aquesta decisió del Govern de "alcaldada estrambòtica, molt provocadora i molt conflictiva". "S'està jugant amb foc" 

En efecte, el conseller ha estat singularment agressiu, i, a més de referir-se a aquest assumpte, ha tirat més llenya a la controvertida reforma del sistema de finançament autonòmic que planteja la Generalitat. Si el Govern no atén aquesta crida, ha dit Mas-Colell, "el explorarem, i si ha de derivar cap a una batalla legal no la evitarem". "S'està jugant amb foc", ha prosseguit el titular del departament autonòmic d'Economia i Coneixement, que ha estimat que "cal que arribi més diners" de l'Estat a les CCAA: "Catalunya ha de retenir una fracció més gran dels impostos que paguem. 

Hi ha per a tot, per tenir més diners per a Catalunya i fer una contribució molt generosa a la solidaritat amb la resta de l'Estat "." No posarem en perill el finançament dels serveis públics, que es fa amb els diners dels catalans que ens arriba a través del Govern ", ha postil · lat. 

No estaven dient que el procés d'independència anava a realitzar-se de manera pacífica? No estava Artur Mas queixant-se que l'estat central no volia parlar amb ell? No es pot dir una cosa i fer la contrària ... Ja van per tropecientos plançons als quals ha donat Artur Mas al rei a Rajoy i les diferents institucions de l'Estat. Incompleixen la Constitució sistemàticament i no es compleix la llei en tots els àmbits i ara diuen que Rajoy està provocant ... Que cara més dura. 

Sort que des d'ERC ja s'ha donat l'ordre de somriure a qui els porti la contrària i deixar de proclamar que "Espanya ENS roba". I ara que és el que ve?

2 comentarios:

  1. Pepitox

    Por cierto, Mas Colell, ¿dónde está mi paga extraordinaria? ¿Dónde está? La Generalitat ens roba, ens consfisca cada any, i ja portem uns quants, una paga sencera. ¡Lladres, que sou uns autèntics lladres!

    ResponderEliminar
  2. Antoni Ferret

    No s'ha de pagar. S'ofereix una escola en condicions, en la qual s'ensenyen totes dues llengües. Encara, i durant temps...

    ResponderEliminar