viernes, 27 de junio de 2014

El saqueig d'Andalusia 117 - El marit de la presidenta
El marit de Susana Díaz el nom és José María Moriche, ja havia aparèixer ja en la primera fase de l'operació "Cirene", què investiga el frau massiu dels cursos de formació en la primera fase de l'operació "Cirene", la que investiga el frau massiu dels cursos de formació subvencionats per la Junta d'Andalusia. Ara, tot i que les detencions i els registres s'han centrat en la suposada activitat fraudulenta d'UGT a Andalusia, el paper del marit de la presidenta de la Junta d'Andalusia "segueix sent determinant", segons apuntaven fonts de la investigació. 

La Fiscalia Superior i la Cambra de Comptes ja van alertar que la Junta podria estar deixant prescriure un expedient de reintegrament per un import de gairebé 250.000 euros iniciat administrativament al maig de 2012. Es correspon amb els diners abonats per UGT a l'auditora Gabinet Interaudit SL , la qual va avalar totes les despeses endossats pel sindicat a l'expedient 98/2009/J/217, incloses les nòmines del marit de Díaz. Una tasca per la qual va cobrar 240.654,59 euros quan per revisions d'expedients similars UGT havia desemborsat una cinquena part: 50.000 euros. 

De fet, Moriche no només va treballar durant dos anys per a l'Institut de Formació i Estudis Socials (IFES, dependent de la UGT), que gestionava els cursos de formació, sinó que la seva "activitat i influència", assenyalaven les mateixes fonts, van ser "més enllà "que la de ser tutor o professor d'alguns dels cursos. 

Ara, i sobretot des de l'última fase de l'operació policial contra el frau en els cursos de formació, el marit de Susana Díaz està encara més en el punt de mira d'un escàndol que, segons avancen els investigadors, pot superar amb escreix l'frau massiu dels ERO.

No hay comentarios:

Publicar un comentario