sábado, 28 de junio de 2014

El Tribunal de Comptes


¿Qui ha estat controlat al controlador durant la crisi?. Aquesta és la pregunta que ens fem ara després de veure com un després d'un altre anaven prescrivint els casos de malbaratament i corrupció que han anat sorgint pel retaso o la desídia del Tribunal de Comptes, l'organisme en teoria encarregat de fiscalitzar els partits polítics ja els organismes públics. 

Sabiem que aquest tribunal no era independent i que els membres de la seva junta directiva eren nomenats per les respectives majories parlamentàries, majorment PP i PSOE, però el que ara s'ha descobert que tenien especial cura a l'hora de seleccionar els més incompetents amb el fi que el control sobre ells fos nul. Després d'anys d'incompetència s'ha descobert que aquest organisme ha estat un altre més per acollir en el seu si al que ja s'anomena la casta política i sindical que està parasitant nostre país.

El Tribunal de Comptes, l'organisme encarregat de fiscalitzar els partits polítics i als organismes públics, inclou en la seva plantilla, de poc més de 700 treballadors, a gairebé cent familiars d'alts i exalts càrrecs de la institució i dels seus principals representants sindicals , especialment d'UGT, segons una investigació del diari El País. Aquest tribunal és un dels organismes públics que millors sous paga als seus empleats: al voltant de 3.000 euros de mitjana. 

El president del Tribunal Álvarez de Miranda té a la plantilla a la seva concuñada, Cristina Querarto Iborra, ia un nebot, José Manuel García Soriano. El seu segon al tribunal, el president de la Secció de Fiscalització, Javier Medina Guijarro (PP), té un germà (Enrique Medina), una germana (Maria Consuelo Medina Guijarro), la seva dona (Maria del Carme Figueres Esteve) ia una parent llunyana del seu cònjuge (María Pérez Michaus). Medina rebutja vincles amb aquesta última, i assenyala que la resta dels seus parents van accedir al tribunal abans que ell fos conseller, el 2003. 

La família de Juliol Ronda, durant anys president del comitè d'empresa també és protagonista. Ronda ha participat en l'elaboració dels últims i successius convenis col · lectius d'aquest organisme, que contenen un reguitzell de categories escalonades a què han accedit (després de superar una oposició) bona part dels parents que registra aquest òrgan. 

El sindicalista d'UGT només té el graduat escolar i, ascens després ascens, ara és cap d'equip, amb un sou, excloses les pagues de productivitat, d'entorn de 2.800 euros. En el tribunal treballen la seva exdona (María Isabel Fernández Pérez), el seu actual parella (Pilar Ramírez Villar), la seva nora (Yolanda de la Torre Pérez), la seva cunyada (Consuelo Dávila Anell), el seu nebot (Manuel Ramírez Herans), un altre nebot (Jesús Sanz Hernández) i el seu amic de la infància Félix Reial Perea. També, un fill amb la seva primera esposa, Alejandro Ronda Fernández. Aquest i l'anterior són caps d'equip. La segona esposa de Ronda, que va començar com a netejadora en el Ministeri de Defensa, és ara cap d'equip, i el seu sou supera els 3.000 euros al mes. 

Concepció Sáenz també treballa en aquest organisme i ha intervingut com a representant sindical per CCOO en algunes oposicions. Aquesta té com a conserge a la seva filla, Marta Guerrero Sanz. I l'actual presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez (que també va ocupar fa anys un alt càrrec al tribunal), a les seves germanes Paloma i Estela. 

Procedent d'un ministeri va arribar María José Molinuevo, esposa de l'actual ambaixador al Regne Unit, Federico Trillo. Ara està en excedència. I fa dos anys va entrar Manuel Aznar, germà de l'expresident del Govern, com a conseller (a proposta del PP). També és consellera l'exministra de Justícia amb el PP Margarida Mariscal de Gante. Ella i Manuel Aznar, com la resta de consellers, van ser elegits per les Corts. 

Un informe del subdirector cap del servei central d'informàtica de l'Administració de l'Estat assenyala que només 5 dels 60 treballadors de la plantilla d'informàtics del Tribunal de Comptes compte titulació en informàtica. Per a uns temes tan delicats com aquests no s'exigien titulacions superiors. Segons el conveni col · lectiu aprovat entre els sindicats i els alts càrrecs del tribunal, per accedir al càrrec d'operador informàtic es necessitava "batxillerat, BUP, FP2 o LOGSE", i alguna "experiència en el sistema MS-DOS". A altres operaris se'ls va demanar només "ESO, el graduat escolar o FP1". Els quatre programadors informàtics només van haver d'acreditar "experiència en el sistema operatiu MS-DOS". 

L'informe del subdirector cap analitza la plantilla i indica: "Segons aquesta relació de llocs de treball, per formar part d'una unitat informàtica departamental del tribunal, en el 80% dels llocs [bastar] amb tenir experiència en MS-​​DOS, el que a dia d'avui seria equivalent a Windows, disposar de coneixements informàtics i saber utilitzar Office ", Es pensa que la preparació de la plantilla és obsoleta, i que" la pràctica totalitat dels empleats del tribunal no estarien qualificats per ocupar un d'aquests llocs ". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario