lunes, 28 de julio de 2014

Pedro Sánchez, el retorn de Pajín i poc mesMariano Rajoy i Pedro Sánchez ja es coneixen oficialment. Gairebé tres hores ha durat la primera trobada institucional entre el president del Govern i el líder de l'oposició en què tots dos han repassat la situació de l'economia, han parlat molt d'Europa i han mantingut un únic punt de consens: el no a la consulta sobiranista que planteja el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'establiment d'una línia vermella al voltant de la sobirania nacional. "la consulta catalana no pot celebrar-se per il · legal", ha ratificat.
 
En la seva primera roda de premsa al Palau de la Moncloa, de la qual va dir "ha estat molt estrany", Sánchez no va voler revelar en cap moment la resposta que li va donar el president del Govern, per lleialtat institucional, però sí que va dir que "me'n vaig amb la mateixa sensació que amb la que vaig arribar ", i va negar que hi hagi" un front comú "entre Govern i oposición
 
El PSOE ha celebrat aquest cap de setmana un congrés que d'extraordinari només ha tingut el nom. D'allí els de sempre han sortit tots contents amb la seva carguito sota el braç Si és que no volem qualificar així l'obstinació socialista a suïcidar-se, que certament pot considerar-se fora del normal. A part de dir no a totes les reformes de PP, no explica això del federalisme per diferenciar-se, ni el que cal fer amb la classe política i la seva corrupció. Insisteix que cal canviar la Constitució però no índica que consistirà. Això si, pretenen denunciar el Concordat amb el Vaticà com fan habitualment.

La sensació de patètica impotència que transmet el altre temps totpoderós gran partit de l'esquerra és impressionant: celebren un congrés extraordinari per donar visibilitat al canvi que porten voceando des de la campanya per les primàries i després el que parin és un ratolí en forma d'Executiva apanyada per José Blanco i Susana Díaz, és a dir el PSOE de Zapatero. Cada un amb la seva quota de poder on Andalusia profunda, caciquil, hipercorrupta, infradesarrollada que es presenta com el model per a l'Espanya del futur.

En el Comitè Federal ha aconseguit superar en alguna cosa Zapatero. En el seu si ja hi ha majoria de dones gairebé totes andaluses, començant per la tornada de Leire Pajin que va a exercir el seu càrrec a distància L'exministra de Sanitat i exsecretària d'Organització del PSOE va anunciar per sorpresa el juliol de 2012 que renunciava al seu escó el Congrés i també als seus càrrecs en el partit per anar-se'n a Nova York a treballar a l'Organització Panamericana de Salut (OPS) de l'ONU. Segons ha pogut saber aquest diari, fa un any va deixar aquesta institució i es va incorporar a la direcció del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), també amb seu a Nova York. Fins ara, sempre havia negat qualsevol possibilitat de retorn. Però Pajín ha canviat d'opinió. Amb la mateixa velocitat que se'n va anar, s'ha colat ara en el nou Comitè Federal socialista. Seguirà a sou de l'ONU però torna a tenir un peu al PSOE. Per si de cas.

El PSOE sembla no tenir remei, ser un mastodont decrèpit que sense saber tan sols on va dóna perillosos tombs. Perillosos per a si mateix i, el greu, per la Nació, que necessita que una altra esquerra sigui possible La renovació era això? Seria per posar-se a riure si no fos per enrogir de vergonya aliena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario