sábado, 8 de julio de 2017

El "desembarcament" de l'Exèrcit a l'Escala


Divendres passat es va produir un exercici militar de desembarcament d'unitats de l'Exèrcit en aigües de l'Escala. La notícia va córrer com la pólvora i va agafar de sorpresa els profetes desarmats del sometent ideològic independentista encenent les alarmes dels que estan pregonant una invasió de l'exèrcit espanyol i va crear expectació entre els banyistes del càmping allí existent. Més d'un banyista va pensar que va ser el resultat de les declaracions de Cospedal, Ministra de Defensa, exhibint que l'Exèrcit podia intervenir en la cosa catalana.

Una maniobra militar d'intimidació? Una exhibició de força dels picoletos i els milicos? Ni una cosa ni l'altra

El propietari del càmping Illa Mateua i regidor de l'PDeCAT a l'Escala, Martí Guillem, va ser l'organitzador de l'exhibició militar a l'Escala, d'una vintena de membres de l'Exèrcit que van desembarcar amb fusells davant els banyistes. Ja saben vostès que aquest partit és l'hereu de la vella Convergència.

Doncs bé, aquest empresari hoteler, que sempre -segons va manifestar reiteradamente-- va manifestar enèrgicament que L'Escala havia de ser un territori lliure de maniobres militars va organitzar al costat de les autoritats espanyoles dit desembarcament per tal que els clients del càmping gaudiran d'un espectacle dins el programa d'animació de l'establiment per matar l'avorriment. Picoletos i milicos es van avenir a això amb la condició de no cobrar ni un duro.

Guillem, ha explicat que es tracta d'una activitat que s'ha pogut realitzar gràcies "a l'excel·lent relació" que tenen amb els diferents cossos de seguretat. "Nosaltres ho introduïm com un element més d'animació i que vol mostrar als clients el nostre compromís amb les forces de seguretat i la cultura de la pau", va remarcar en declaracions que recull l'ACN.

Guillem va admetre que no tothom ho veu amb bons ulls però va assegurar que en la majoria dels clients els agrada i que, per això, de cara a propers anys s'estudiaran altres formes de col·laboració on pugui haver-hi més implicació de la gent. Amb tot, ha insistit que es tracta d'un exercici no agressiu i on l'exhibició d'armament "és mínima".

Profetes desarmats i poetes armats fan mutis pel fòrum, tot i que hi ha qui afirma que van tenir un alleujament. No era ni una invasió ni una exhibició. Era pur negoci d'hostaleria a favor d'un dels seus, el militant convergent Guillem ia més l'espectacle li va sortir gratis. Aquest empresari va resultar ser un cavaller que amb una mà denuncia Espanya i amb l'altra s'aprofita dels seus aparells militars.


No hay comentarios:

Publicar un comentario