martes, 4 de julio de 2017

Els dubtes de Baiget, li han costat el càrrec

El conseller Jordi Baiget, al Palau de la Generalitat.

El conseller d'empreses Jordi Baiget, en una entrevista a El Punt-Avui, afirma que "l'Estat té tanta força que probablement no podrem fer el referèndum". "S'aprovarà una norma legal catalana perquè es pugui fer? Sí. Però al minut 1 vindrà la suspensió. Hi ha aniran tant en contra que potser haurem de fer alguna cosa diferent, i una mica diferent es pot assemblar a un 9-N", apunta.

"Per això quan desterrem el 9-N, quan diem que ara no farem un 9-N, a mi aquestes declaracions no m'agraden, ens tanquen portes ...", afegeix. "L'únic que farà que si fem un 9-N no sigui un 9-N (no és cap joc de paraules) és que en comptes de dos milions vagin a votar quatre milions de persones", considera.

"Hem tendit a menysprear l'Estat, i l'Estat té molta força. Fixa't què fan. Es tanca judicialment el 9-N i per una altra via. Si penséssim que són ximples ens equivocaríem, l'Estat té una força molt gran", insisteix.

"Anar a la presó? Jo podria aguantar haver d'anar a la presó, però no si van contra el patrimoni; pensem en la família ... les nostres decisions poden afectar les nostres famílies ...", apunta. "Una part del govern no estem en el nucli dur de les decisions, i això ... això genera el que genera ... A mi, i en altres, se'ns consulta l'estratègia del que hem de fer? No. I en funció de l'estratègia que es decideixi, els que no estem en el nucli dur de les decisions haurem de prendre alguna amb molt poc temps sobre coses que no haurem pogut madurar. I això, això ... ", conclou.

En l'entrevista, Baiget subratlla que l ' "únic actiu" de l'Procés és la gent, però admet que una mobilització majoritària i permanent de la ciutadania no és realista. "Necessitem una mobilització massiva, però pensar que aconseguirem un grau de mobilització majoritària i permanent és no conèixer el país", reflexiona.

El conseller Baiget està disposat a acabar a la presó, però no al fet que li toquin la cartera. Així i davant els requeriments del Constitucional, reconeix sentir un cert respecte, una inquietud derivada del risc d'haver d'afrontar de la seva butxaca la part alíquota del cost de muntar un referèndum il·legal. "Som persones i ens preocupa no el que a nosaltres ens acabi passant, sinó el que pots estar provocant la teva família. ¿Anar a la presó? Jo podria aguantar anar a la presó, però no si van contra el patrimoni; pensem en la família , les nostres decisions poden afectar les nostres famílies ", confessa.

Una simple reflexió a 'El Punt Avui'.del conseller d'Empresa, Jordi Baiget, expressant els seus dubtes sobre el referèndum com a tal, es vagi a celebrar.han estat suficient perquè es deslligui la tempesta. En la trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, el 'president' li va dir que no entenia les seves declaracions, li va explicar que era molt difícil poder comptar amb ell quan l'objectiu del Govern és celebrar el referèndum i li va comunicar que havia perdut la confiança en ell.

La Generalitat no només deixa anar llast i es treu del mig a qui no combrega amb la doctrina oficial del Palau de Sant Jaume, sinó que llança un senyal a propis i estranys sobre el futur que espera als que s'atreveixin a obstaculitzar un procés que passa per la secessió i conclou en el totalitarisme.

Dins del Govern de la Generalitat s'estan vivint unes hores de tensió mai vistes. Carles Puigdemont ha decidit seguir endavant i prendre les seves decisions sense consultar amb ningú, excepte els tres o quatre mes pròxims, està sent pressionat per la seva socis d'ERC i aquests assetjats per la CUP, està actuant com el boxejador sonat que abans de caure va tornant els cops que va rebent a força de manotades a l'aire.

Jordi Baiget, s'ha convertit en l'última víctima de l' 'Procés'. Els seus dubtes sobre la viabilitat del referèndum i la seva por que les mesures que pogués adoptar el Govern central acabessin afectant al seu patrimoni familiar li han costat el càrrec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario