domingo, 16 de julio de 2017

Veneçolans a Barcelona - A votar la p ... carrer


Els veneçolans han sortit a votar de manera multitudinària en contra de projecte de la "Assemblea Constituent" de Maduro. Les principals ciutats d'Espanya han destinat llocs apropiats per a tal menester i estan acudint de manera civilitzada al requeriment de l'Assemblea Nacional Veneçolana. L'Ajuntament de Barcelona al·lega motius de seguretat per no llogar el centre cívic i les urnes es munten finalment al carrer. El PP acusa l'alcaldessa de convertir-se en "còmplice" de Maduro.

Ada Colau ha demostrat el tarannà democràtic del partit que lidera i s'ha negat a cedir un local per a la consulta de l'oposició veneçolana. L'Ajuntament de Barcelona ha impedit muntar en un centre cívic les urnes per a la consulta convocada per l'oposició veneçolana a Nicolás Maduro, per no haver tramitat els permisos, de manera que la votació s'ha traslladat al carrer, que ha estat tallada al trànsit per la Policia Local.

Segons ha informat l'organització SOSVenezuelaBcn, que avui organitza a Barcelona la consulta, la plataforma tenia previst muntar en un centre cívic les urnes per participar en la votació que l'oposició ha convocat amb el suport de l'Assemblea Nacional.

No obstant això, a primera hora d'aquest matí un regidor barceloní ha acudit al centre cívic a comunicar als organitzadors que no tenien permisos per utilitzar aquest local municipal, autorització que s'ha de tramitar prèviament a través del consistori.

Una portaveu de la plataforma impulsora de la consulta ha expressat la seva "sorpresa" perquè se'ls hagi impedit l'entrada al centre cívic i ha manifestat el seu malestar pel fet que fins avui no se'ls hagi comunicat des de l'Ajuntament que no tenen permisos per utilitzar l'equipament municipal.

A més, la portaveu assegura que la plataforma ha pagat 800 euros (uns 900 dòlars) per l'ús del centre cívic a una empresa concessionària que gestiona aquest tipus d'equipaments i atribueix a una qüestió "política" la decisió de l'Ajuntament de impedir-los el accés al local.

L'Ajuntament addueix motius de seguretat

Un portaveu municipal, el regidor del barri barceloní de les Corts, Agustí Colom, ha explicat que l'Ajuntament va tenir constància ahir a la tarda de la intenció de la plataforma opositora a Maduro de muntar les urnes al centre cívic, després que acudissin a la Guàrdia Urbana a demanar que garantissin la seguretat en una votació a la qual avui esperen que acudeixin entre 18.000 i 20.000 persones.

Malgrat impedir-los l'entrada al centre cívic, el portaveu municipal ha assegurat que s'han cedit als organitzadors de la consulta cadires i taules per muntar les urnes al carrer, davant de les portes del centre cívic, que a més ha estat tallada al trànsit per la Guàrdia Urbana per garantir la mobilitat i la seguretat de la votació.

Colom ha afirmat que va prendre la decisió d'acord amb la Guàrdia Urbana, en valorar que l'organització no disposava de l'autorització que es requereix per muntar un acte polític en un centre cívic municipal i que la votació podria implicar "riscos", atès que es s'espera que acudeixin més de 16.000 persones. Segons el regidor, l'Ajuntament va tenir constància que l'organització veneçolana a Barcelona anava a instal·lar les urnes al centre cívic ahir a la tarda, quan un representant va acudir a la Guàrdia Urbana per demanar "protecció" per la gran afluència de votants que es espera avui.

L'Ajuntament, després de valorar la situació, va decidir no autoritzar l'entrada a l'associació, tenint en compte que "no hi havia control d'afluència de persones" i que s'esperaven més de 16.000, el que "requereix formularis, plans d'autoprotecció i altres elements ", segons Colom.

Per "prudència i responsabilitat", ha afegit el regidor, es va optar per indicar a la plataforma que traslladés la votació al carrer, on, ha insistit, l'Ajuntament "ha facilitat la votació amb condicions de risc menors".

Crítiques del PP municipal

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ​​Alberto Fernández Díaz, ha acusat a l'alcaldessa, Ada Colau, de "silenciar" a l'oposició veneçolana. En un comunicat, Fernández Díaz ha criticat que Colau es converteixi en "còmplice" del règim de Maduro.

"La Comunitat Internacional està reaccionant de manera contundent i gairebé unànime, però en canvi el govern de Colau silencia la veu de l'Ajuntament, i presumeix, d'altra banda, de ser una defensora dels drets humans", ha afegit Fernández Díaz.

Segons l'opinió del regidor, l'Ajuntament "silencia els fets que s'estan produint a Veneçuela, com a conseqüència de l'extremisme del règim de Nicolás Maduro, on s'està segrestant la democràcia i l'Estat de Dret, i es violen sistemàticament els drets humans".

No hay comentarios:

Publicar un comentario