jueves, 13 de julio de 2017

¿Pàtria o patrimoni ...?

Margarita Mariscal de Gante 

Les últimes notícies sobre els moviments del lentíssim Tribunal de Comptes contra les despeses de "Procés". ha causat tensió, divisió, sospites, recels, acusacions vetllades i temor a les conseqüències econòmiques de la desobediència des que l'extitular d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va pronunciar la frase maleïda d'embargament del patrimoni dels que fins ara estan acostumats a anar cap a la independència amb les despeses pagades.

El pànic s'ha desfermat a l'executiu català per l'expedient obert al Tribunal de Comptes i que podria suposar l'embargament dels béns d'Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs per afrontar la malversació de més de cinc milions d'euros en l'organització i celebració del referèndum del 9 de novembre de al 2014.

El Govern autonòmic català és un polvorí i augmenten els rumors sobre una remodelació que podria portar-se per davant a "tebis" com el conseller d'Interior, Jordi Jané, la portaveu, Neus Munté, la titular d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, o la de Governació , Meritxell Borràs, que és l'única component de l'executiu que té la condició de investigada pel anul·lat concurs per a la compra de les urnes del referèndum de l'1 d'octubre.

El Tribunal de Comptes va ultimar en pocs dies les seves primeres decisions sobre la denúncia contra Mas, Ortega i Rigau per suposades responsabilitats comptables en relació amb la consulta del 9-N. S'encarregarà de l'assumpte la consellera Margarita Mariscal de Gante, ministra de Justícia en el primer govern d'Aznar, entre 1996 i 2000.

La possibilitat que els consellers hagin d'assumir amb els seus diners la celebració d'un altre referèndum il·legal és la preocupació dels titulars de carteres del PDeCAT a la Generalitat. Als consellers de la quota d'ERC també els preocupa la hipotètica repercussió patrimonial de la desobediència, però encara més, sobretot a Junqueras, el risc d'inhabilitació, ja que les enquestes coincideixen a assenyalar que ERC guanyaria les pròximes autonòmiques i podria governar en coalició amb els "comuns" d'Ada Colau i el PSC.

Els més afectats són els consellers que des d'ahir estan patint un examen rigorós de Puigdemont sobre el grau de disposició del seu patrimoni per a la causa, resulta que no s'havia comptat amb això ara que el Tribunal ha anunciat la via de l'embargament a Artur Mas per els cinc milions dilapidats per la del 9-N, més encara quan s'ha assabentat que Junqueras i Mas mantenen fil directe i haurien negociat a esquenes de l'actual president dels cessaments de Jané i Munté en favor de Joaquim Forn (regidor de l'PDeCAT a Barcelona, peó de David Madí i independentista sense màcula) i Jordi Turull, president del grup parlamentari de "Junts pel Sí".

Només faltava la irrupció ahir al Teatre Nacional de Catalunya reclamant les factures del cost de l'últim aquelarre d'afirmació d'una parella de la guàrdia civil de paisà per ordre del jutge de l'Vendrell. Els telèfons estaven tirant fum, davant el rumors d'un possible desembarcament de la benemèrita. I és que a aquests "patriotes" la por d'un atac al seu patrimoni pot afectar molt més que una temporada a la presó.


No hay comentarios:

Publicar un comentario