domingo, 9 de julio de 2017

En Comú - De aliats a traïdors per al "proces"

Gabriel Rufián, portaveu adjunt d'ERC al Congrés, s'ha sumat al linxament polític dels 'comuns' / CG

Després del Congrés d'En comú, el partit liderat per Ada Colau associat a Podem de Pablo Iglesiuas i la seva indefinició respecte al projectat referemdum de l'1-O, partits, intel·lectuals i associacions de la constel·lació sobiranista han carregat sense pietat contra la confluència d'esquerres per deixar sols a PDeCAT, ERC i CUP amb la convocatòria de referèndum d'octubre.

Dissabte, els comuns van decidir participar en la consulta d'octubre "com a mobilització" només. Van detectar que la cita electoral "no té garanties", de manera que no és "el referèndum que Catalunya necessita". Així mateix, van valorar que l'1-O pot servir "per a l'aterratge del full de ruta de Junts pel Sí".

"La resolució dels comuns és com el gos de l'hortolà, ni menja ni deixa menjar". Així de clar ho ha dit el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, en una entrevista a RAC1 en què ha admès que "a hores d'ara" ja no "li interessa el que pensin els de Catalunya en Comú".

Rufián es refereix a la resolució que va sortir de la reunió d'ahir de la coordinadora nacional dels comuns on es va decidir entendre l'1-O com una "mobilització" i no com un referèndum. Una decisió que no ha agradat a molta gent, i Gabriel Rufián no és cap excepció, ja que considera que si "Podem no vol donar suport, s'entén perquè no són d'aquí, però està clar que Colau i Domènech no volen entendre la situació ".

El portaveu d'ERC ha indicat que "els comuns no participaran en el referèndum i no canviaran d'opinió" i que "anar a votar l'1-O no et fa independentista".

Rufián també ha aprofitat per dedicar unes paraules al líder de Podem, Pablo Iglesias: "Podem no es posiciona amb el referèndum perquè diu que li falta informació, a nosaltres ens faltava quan es va proposar la moció de censura i li vam donar suport igualment". No obstant això, ha expressat que pot arribar a entendre la posició d'Esglésies i que li seguiran donant suport en algunes iniciatives.

Per aquest motiu, ha subratllat Marta Pascal, l'aposta dels 'Comuns' per la denominada "nova política" és més "una cortina de fum" que una altra cosa, ja que a l'hora de la veritat "han escollit 'anar a la seva 'i deixar desemparats als seus votants ".

Així les coses, com no canviïn les posicions cosa que ja no es preveu que passi almenys fins passat l'estiu, si es arribar a celebrar el refendum l'1-O fallaria no només la participació sinó que el resultat podria resultar finalment descoratjador per als independentistes comparat amb l'anterior 9-N de 2014

Marta Pascal cree que los 'Comuns' dejan “desamparados” a sus votantes en el 1-O
Marta Pascal creu que els 'Comuns' deixen "desemparats" als seus votants en l'1-O

No hay comentarios:

Publicar un comentario