domingo, 2 de julio de 2017

¿Ni un pas enrere?

Miquel Buch, Carme Forcadell, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Neus Lloveras i Jordi Gasenii

La prova que Procés ha tocat sostre i que ha entrat la por als nacionalistes són la proliferació d'actes de reafirmació. Precisament ara en unes dates que tot es va a relaxar, per les vacances estivals.

Divendres hi va haver un acte de conjura amb els partits nacionalistes i el dissabte altre, al paranimf de la Universitat de Barcelona amb representants d'uns 500 ajuntaments pro secessionistes buscant la mateixa imatge que l'acte de suport al 9N dels alcaldes al Palau de la Generalitat a l'octubre de 2014. Es pretenia repetir la postal d'unitat dels alcaldes amb el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, per, vara en mà, comprometre al món local en la consulta sobiranista.

Es pretén mostrar que fan pinya amb l'1-O, tot i les advertències o accions del Estado.esta vegada amb 600 representants dels Ajuntaments amb menys població que representen el 43% del total de la població, donant per descartat que ni Barcelona , ni les grans ciutats com Hospitalet, Lleida, Badalona o Cornellà, pretenent fer una demostració de força del sobiranisme davant els seus partidaris i pensant que aquestes successives amenaces poguessin eludir les conseqüències judicials dels seus promotors i amb la il·lusió de poder doblegar finalment a l'Estat Espanyol .

La repetició d'actes de semblants característiques reflecteix el cansament dels seus participants amb una lenta però ja la ferma disminució del nombre se'ls mateixos. Així ho manifesta la portaveu nacional de Ciutadans, Inés Arrimadas García, que ha tornat a referir-se al referèndum convocat pel Govern català com "un nou 9N", ha recordat que "els polítics separatistes porten molts anys fent aquest tipus d'actes" i ha constatat que "cada vegada són menys" i això és una prova que el referèndum no es podrà fer ".

Mentre un centenar de personalitats catalanistes demanen a la Generalitat mitjançant un escrit signat que avorti el referéndum.Presentan un manifest que denuncia que la consulta "atempta contra l'essència mateixa de la pervivència de l'Estat de Dret".

El text denuncia que "la recent convocatòria hipotèticament referendària no es fonamenta ni en l'Estatut, ni en la Constitució, ni en el Dret Internacional. Al contrari, atenta a l'essència mateixa de la pervivència de l'Estat de Dret". I afegeix: "D'altra banda, les lleis que conduirien a una pretesa declaració d'independència romanen amagades a les forces polítiques de l'arc parlamentari que representen més de la meitat del poble català. És un artifici que constitueix una veritable sostracció l'exercici de la potestat legislativa pròpia d'una nació civilitzada i d'una democràcia madura ".

El grup està format per l'expresident del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i degà de la facultat de periodisme de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Carbonell, la catedràtica d'Ètica Victòria Camps, el diplomàtic Eugeni Bregolat, el catedràtic de Filosofia Manuel Cruz , Duran Lleida, l'editor Daniel Fernández, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay o l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch són algunes de les firmes d'un manifest que exigeix ​​a la Generalitat la suspensió del referèndum perquè "no es compleixen els requisits perquè sigui democràticament homologable ".

Segons els signants, part de la flor i nata de la societat civil i connotats catalanistes molts d'ells, "substituir la raó democràtica pel voluntarisme conduirà indefectiblement a la perversió del sistema polític, a la ruïna de la concòrdia cívica, i la fractura de la societat catalana ".

Els promotors de la petició que se suspengui el referèndum de l'1 d'octubre defineixen Catalunya com "una entitat nacional i jurídica, que existeix i existirà abans i després del primer d'octubre, i la seva continuïtat la garanteix, afortunadament, la Història i la seva voluntat de ser, reafirmant-se en la pervivència i primacia del Dret i de la democràcia. Catalunya, hereva de la tradició jurídica més noble i irrenunciable, ha crescut en el seu entorn ".

Des del Govern es considera que l'acte celebrat aquest dissabte a Barcelona ha estat "una iniciativa fracassada" de l'Executiu de la Generalitat que encapçala Carles Puigdemont que ha intentat utilitzar als ajuntaments per eludir les seves pròpies responsabilitats. Fonts de l'executiu han subratllat, a més, que la convocatòria ha quedat molt lluny de les expectatives dels seus organitzadors.

Les fonts de l'Executiu ha recordat que la Delegació del Govern a Catalunya ha advertit que denunciarà davant els tribunals a aquells municipis que col·laborin amb un referèndum il·legal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario