martes, 11 de julio de 2017

La venjança de Franco contra la memòria histèrica?

 Resultado de imagen de Gaztelumendi

"Intenten fer caure un monument franquista, se'ls cau a sobre i estan ferits greus"

L'ajuntament de Larrabetzu havia acordat la demolició de la creu franquista per aixecar en aquest mateix lloc un monòlit en record a les víctimes del bàndol republicà. A més, la pretensió era reutilitzar la mateixa pedra per donar forma a aquest record per als que van fer front amb la seva vida als franquistes al costat d'una placa commemorativa.

El Karma ha fet de les seves. Un grup de podemitas ha volgut tirar avall una creu franquista i hi ha hagut un contratemps i l'escultura se'ls ha caigut a sobre, deixant ferides a diverses persones, dos d'ells greus. Des de fa molts anys diverses persones han intentat mètodes diversos per esfondrar aquesta creu i mai han pogut, i ara que poden potser hagi vides en perill.

L'enderroc de la creu, acordat en ple el passat 26 d'abril pels dos grups amb representació a l'ajuntament (EH Bildu i PNB), havia aixecat gran expectació al municipi de Larrabetzu, els veïns portaven temps esperant aquesta mesura.

A més, en el vídeo com es pot veure hi ha una bandera amb l'Estelada i una amb la bandera del País Basc, les quals han estat presents durant tota la nyap d'acte que tan esperat era per tota la gent del poble i que al final el recordaran com una cosa dolenta.

"El monument ha caigut en el moment de la seva enderroc cap al costat on estaven nombroses persones presenciant la seva demolició en el cim de la muntanya Gaztelumendi".

Si els ferits greus no surten d'aquesta ... ¿Seran considerats "Caiguts per Espanya"?

¿No serà una venjança de l'anterior cap de l'Estat per lo de la Memòria Histèrica? Amb els símbols d'Espanya no es juga.

https://youtu.be/MxfuJuaYwaY

No hay comentarios:

Publicar un comentario