martes, 24 de mayo de 2016

Albert Rivera - Una visita molt fructífera per a Veneçuela i Espanya


El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha començat la seva primera jornada de viatge a Caracas amb una intervenció en l'Assemblea Nacional de Veneçuela, on l'oposició al chavisme, majoritària des de les últimes eleccions legislatives, l'ha convidat a intervenir en unes jornades sobre drets humans.

Rivera s'ha dirigit als presents per mostrar, en primer lloc, respecte per la sobirania veneçolana representada a la cambra i per demanar una reconciliació nacional. El líder centrista ha tinguts dures paraules per Nicolás Maduro: "El model econòmic i polític del Govern actual de Veneçuela està en contra de l'sinó dels temps.Els temps demanen llibertat, competència, benestar social i igualtat d'oportunitats. I per tant, estic convençut que l'obertura del model econòmic i social comportarà a Veneçuela, en un futur, la possibilitat que la gent pugui generar riquesa i redistribuir ".
Qui té por de les urnes?

Rivera ha estat rebut pel president de l'Assemblea veneçolana, el socialdemòcrata Henry Ramos Allup, al qual ha comunicat que no tindria inconvenient a entrevistar-se amb algun membre del Govern. En les pròximes hores, el líder centrista es reunirà amb el líder opositor Enrique Capriles i amb familiars de presos polítics.

Durant el seu primer discurs a Caracas, Rivera ha demanat "normalitat democràtica", una reivindicació que ha concretat així: "A mi m'agradaria que la normalitat democràtica portés a permetre que es porti amb normalitat la recollida de signatures per al revocatori. Qui té por a les urnes del poble veneçolà? Si tan segurs estan alguns que s'han fet bé les coses, que tan bé va l'economia i que no hi ha crisi humanitària, que no tinguin por a les urnes ", ha afirmat en referència als dirigents chavistes.

Durant el seu discurs, Rivera ha tingut en tot moment a la mà un exemplar de la Constitució de Veneçuela, cosa que ha fet en diverses ocasions al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats amb la Carta Magna espanyola. Brandant el llibre, els ha dit als parlamentaris: "És la seva Constitució, és el seu dret, i jo suport que vostès puguin celebrar aquest revocatori com a via d'escapament a Veneçuela".

"Gent que passa gana als carrers"

Rivera ha emfatitzat també la gravetat de la situació a demana de carrer a la capital veneçolana "En les cues de gent que he vist vivint per aquí no hi ha distinció. No hi ha chavistes ni opositors, hi ha gent passant gana". En la mateixa línia, ha afirmat: "No anem a solucionar cap crisi institucional, si no som conscients que la població passa un moment impossible per a moltes famílies".

En un altre moment del seu discurs, ha demanat una "reconciliació nacional" a Veneçuela similar a la que va experimentar Espanya durant la transició a la democràcia i ha assegurat davant els parlamentaris veneçolans que la situació que es viu al país preocupa a tot Europa. Una situació que ha definit en tres eixos: el desproveïment, la manca de seguretat i la violació dels drets humans. Com durant tota la seva visita, Rivera ha estat acompanyat per Lilian Tintori, la dona del dissident empresonat Leopoldo López.

"Visca Espanya i Visca Veneçuela!". Així ha acabat la seva intervenció en Assemblea de Veneçuela Albert Rivera, que ha dit estar disposat a dialogar amb representants del Govern, alhora que ha denunciat la crisi humanitària en què es troba el país que presideix Nicolas Maduro

"Compteu amb mi, comptin amb Ciutadans, comptin amb Espanya, que mai els va a abandonar", ha estat el seu missatge en una compareixença històrica.

A l'Assemblea han agraït Rivera seu suport a la defensa de les llibertats enVenezuela i la seva defensa al Congrés dels Diputats d'una iniciativa per demanar la llibertat dels presos polítics. "L'enemic del poble veneçolà no és el poble espanyol. Tampoc és part del poble veneçolà. És la fam, la manca de medicaments, la inseguretat als carrers. Els espanyols som amics dels veneçolans. Venim a ajudar en això", ha estat la línia argumental del discurs deRivera, com a resposta a les paraules de dirigents chavistes que demanaven que no el deixés entrar al país.

Entre els més bel·ligerants amb la visita de Rivera està el diputat chavista a l'Assemblea Nacional Diosdado Cabello. "Sort que vaig prendre la decisió de venir. El que he vist em fa veure que sóc al lloc correcte, que he fet el correcte. Per moltes dificultats que hi hagi no podem excusar-nos. Si la situació és complicada per als veneçolans també ho estarà per a nosaltres, però podem suportar-ho. Seria molt còmode mirar cap a un altre costat ", ha dit el president de Ciutadans.

Rivera, que ha mostrat la seva defensa d'un referèndum revocatori que permeti apartar del poder a Maduro, ha animat els veneçolans a fer ús de les seves lleis, de la seva Constitució. "La llei és el poder del qual no està en el poder. És la garantia del que pot veure violat el seu dret. Agafin-se fort a la seva Constitució i úsenla per alliberar el poble veneçolà. Diguin-li als seus compatriotes que hi ha esperança, que aquest país es va a aixecar ".

El Parlament veneçolà citarà Podem

L'Assemblea Nacional de Veneçuela (AN, Parlament), controlada per l'oposició al Govern, ha informat avui que citarà a diputats de Podem perquè informin sobre suposats pagaments del Govern de Veneçuela, "Volem demanar-li al pròxim diputat que va a parlar (Freddy Guevara , president de la Comissió de Contraloría de l'AN) que per favor en la seva comissió (...) citi els diputats de Podem perquè puguin informar sobre els diners que han rebut dels fons públics ", va dir el diputat opositor veneçolà Luis Florido.

Florido va fer la seva declaració en una sessió especial de la Comissió de Política Exterior de l'AN en què va intervenir Albert Rivera i va declarar que estaran encantats de rebre a diputats de PP, PSOE i Ciutadans per tal que traslladin a la justícia espanyola que ha passat amb els diners lliurats per Veneçuela de què disposen dades molt exactes.

10 comentarios:

 1. Joan Palau Roigé

  Qué cony fà aquest nacionalista espanyolista a Veneçuela ?

  ResponderEliminar
 2. Joan Palau Roigé

  Cap persona normal , demócrata i preocupada per la gent por acceptar el règim de Maduro.
  Però tampoc podem acceptar qui s'aprofita dels problemes d'un païs aliè per buscar rédits electorals a espanya.
  Utilizar la gent en benfici propi és el que fà tant Maduro com Rivera

  ResponderEliminar
 3. Rosa Orellana Pleguezuelo

  Sñr Rivera es usted un impresentable ,,, en España se está pasando hambre y mucha falta , sólo a ido a desprestigiar y eso es caer muy bajo ,,,, eso es ser un político basura

  ResponderEliminar
 4. Pilar Araujo Gil

  K ganas de hacerse la foto. Como si aquí en España no hubiera gente necesitaba, pero claro ahora interesa Venezuela. Que mierda de politico

  ResponderEliminar
 5. Manuel Gomez

  No llégo a entenderlo lo criticáis por que va en apoyo a los presos políticos que tiene un dictador encarcelados y no criticais los recibimientos como un hombre de paz a un etarra como otegui que se hizo aquí en Cataluña y estar ligado directa o indirectamente al atentado de Hipetcort?? No soy fiel deboto de Ribera pero tambie hay personas que se preguntarán esto por que no criticáis esto??o bien alguien del gobierno Catalán ha dado la cara y condenar esto???sacar rédito todos los partidos lo hacen y de donde puede lo que no se puede es criticar por crticar.

  ResponderEliminar
 6. Guillermo Berenguel Reina

  Aparte de darle el apoyo a la oposición a Maduro,¿Que más puede ofrecer al pueblo venezolano?.
  Éste chico se piensa que está en España haciendo de Celestina.
  Cómo se le nota el ansía de poder y protagonismo, si lo llamase Maduro, este se quedaba en Venezuela.

  ResponderEliminar
 7. Blizzard

  Podemitas criticando a Rivera y apoyando a Venezula, cada vez con argumentos más inverosímiles, en 3, 2, 1, ...

  ResponderEliminar
 8. Santiago Campo

  @Demarato #194 Los fundadores de Podemos, Pablo Iglesias, Monedero, Errejón y Bescansas han cobrado cantidades ingentes de Venezuela. Monedero cobró 425.150 euros de Venezuela, primero declaró cobrarlos como empresa, como todos los buenos defraudadores, Mesi, ¿ y luego hizo una complementario como persona física y tuvo que pagar los 200.000 euros que había querido defraudar a hacienda. Además Venezuela ha pagado 7.000.000 de euros a Pablo Iglesias, Monedero, Errejón y Bescansas, a travÉs de la fundación CESP, por trabajos de asesoría, esas cifras por asesoría no se las cree nadie, Pablo Iglesias, Monedero, Errejón y Bescansas "no son los Rolling Stones de la asesoría" Los 7.000.000 de euros equivalen a 19,88 años de cuatro prestigiosos consultores internacionales a 400 euros​/día de trabajo

  ResponderEliminar
 9. Brasilia Caballero

  A mí me parece que ustedes cómo estáis contento hoy por hoy es haciendo de antisistema y punto yo creo que este político hace lo que debían hacer los demás ayudar a quien lo está pasando mal pero de qué vais ustedes tenéis corazón tenéis Reaño tenéis algo bueno pues dentro de vuestro cuerpo iros a la m**** si no os gusta nada de lo que hacen alguien estáis amargados tenéis sangre de horchata que hay que hacer para tenerlos a ustedes contentos nada porque ustedes nunca estáis contentos sois malas personas solo poniéndole ahí nombres y apellidos a las personas que nos gustan a ustedes venga hombre de tolerancia un poquito nada más valiente democráticos asquerosos

  ResponderEliminar
 10. Ramon Colom

  S'ha de tenir molts collons o ser molt xulo per anar a una ex colònia a donar lliçons

  ResponderEliminar