miércoles, 18 de mayo de 2016

El disbarat dels abocadors de pneumàtics


El desastre de Seseña, és una conjunció de incompetències. L'abocador de pneumàtics incontrolat més gran d'Europa està cremant des de divendres passat quan pel que sembla algú va provocar el desastre que ha obligat a desallotjar milers de persones de les urbanitzacions confrontants. A partir d'ara quan ja sembla controlat l'incendi va ser el moment d'analitzar les causes d'un desastre que va trigar força temps a recompondre.

Aquí el que apareix com la causa principal és la descoordinació de les diferents administracions que afecten les comunitats autònomes de Castella-la Manxa i la Comunitat de Madrid, mes el Govern Central que durant més de deu anys, amb tota la gamma de partits polítics, que han estat governant tot aquest temps. Aviat han començat les declaracions dels implicats tirant les culpes els uns als altres. Aquí tenim a Barreda culpant Cospedal i aquesta defensant-se amb nous atacs.

Simplement aquest és el resultat de la manca de responsabilitat dels nostres polítics i de les disfuncions del nostre sistema autonòmic. Hi ha una normativa en la qual els pneumàtics que són canviats dels vehicles el Ministeri de Medi Ambient cobra una taxa de 3 a 35 euros per unitat per la seva retirada que finalment acaba pagant l'usuari per la retirada i posterior reciclat, una cosa que només es compleix en part ja que aquests pneumàtics són dipositats en abocadors com el que s'ha cremat a falta de qui s'ocupi de convertir les restes d'aquests pneumàtics en combustible, asfalt o moltes altres utilitats ja que, segons diuen, a aquestes empreses no els resulta rendible .

Penso que fabricar qualsevol article a partir d'una matèria primera que et paguen per adquirir-la i es pot transformar en nuebles, parcs infantils, asfalt o carburant ja que qui la rep l'adquireix a cost zero d'origen, mes la subvenció per la seva retirada, hauria produir un magnífic benefici a qui es dediqui a aquesta activitat. Malgrat tot això van creixent per tot Espanya gran quantitat d'abocadors, estiguin controlats o no, que només degraden el paisatge i que es converteixen en un perill públic.

La veritat és que no entenc res.

1 comentario:

  1. Jordi Gp

    Y mientras tanto los curritos pagando la ecotasa....

    ResponderEliminar