viernes, 13 de mayo de 2016

Els jocs de tronos de Podem i el cabreig de Susana Díaz

Susana Díaz, este jueves en la sesión de control del parlamento andaluz.


Tothom menys Pedro Sánchez ha estat observant les maniobres mafioses del partit de Pablo Iglesias per fer-se amb el lideratge de l'esquerra que passa per l'absorció d'IU pràcticament consumada i el seu intent de dinamitar a PSOE a través de tots els mitjans possibles. Podem camina buscant flancs febles al PSOE. Si ho ha aconseguit a València i sembla obrir un altre a Castella-la Manxa, per què intentar-a Andalusia. La seva estratègia ha estat enviar una carta a la direcció provincial de Granada, que al PSOE esperen que arribin altres similars a la resta de les províncies, convidant-los a reunir-se immediatament per veure la possibilitat d'encaixar un acord per anar de la mà al Senat.

Susana Diaz veient l'efecte que aquestes missives poguessin tenir ha avortat immediatament l'intent i en la sessió de dijous al Parlament Andalús ha contestat a la Secretària General de Podem Andalusia; Teresa Rodríguez que ja té uns fronts oberts amb la imposició de candidats per part d'Esglésies a Jaén i Almeria "No anirem amb vostès, tenim un projecte diferent i de canvi real per a aquest país", "El que volen és enfangar la vida política, i no vaig a seguir-los en aquests jocs "ha tancat durant la sessió de control al Govern andalús al Parlament.

La contundència del missatge de Díaz no només ha estat per als seus secretaris provincials sinó que també té una lectura interna al PSOE: frenar altres barons socialistes que no semblen veure amb tan mals ulls una aliança estratègica amb Podem per al Senat. El gest i el to de Díaz és molt diferent del que fa tan sols 24 hores abans mostrava, quan negava "rebel·lions" al PSOE i rebaixava el nivell del pols del president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i del d'Aragó, Javier Lambán, o de la balear, Francina Armengol, encara que aquests últims semblen haver desistit.

La Comissió Federal de Llistes del PSOE es reunirà aquest divendres a les 10:30 hores del matí per acabar amb la gàbia de grills que s'ha produït aquesta setmana, des que el valencià, Ximo Puig, proposés dimecres una llista conjunta de PSPV , Podem i Compromís a la seva llista al Senat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario