sábado, 28 de mayo de 2016

El saqueig d'Andalusia 152 - Cas ETS, el moment de les imputacions polítiques


En el precís moment que Pere Sánchez va de poble en poble a qui se li omple la boca anunciant que no vol arribar de cap manera a un acord amb el PP per formar govern, jutge Álvaro Martín ha anunciat que dimarts que ve va a imputar les principals dirigents del PSOE a Andalucia i dos dels seus expresidents nacionals, per la desaparició de 1.250 milions d'euros pel cas dels ERO. En el judici oral, que no se celebrarà abans de 2017, no només seran jutjats dos expresidents de la Junta, sinó tot un sistema de govern que ha propiciat la més llarga hegemonia política que es coneix a Espanya.

L'assumpte del que es tracta és el cas considerat com la "trama política" dels ERO. La tesi de la jutge Alaya i del Tribunal Suprem és que hi ha indicis suficients per acceptar que tot el cas ERO va ser conseqüència d'unes decisions polítiques adoptades segons l'estructura jeràrquica de la Junta per usar diners públics en benefici del PSOE i dels seus empresaris, sindicats , o electorats amics.

En el seu escrit, el jutge bolcarà tota la càrrega incriminatòria contra dos històrics socialistes que han estat presidents federals del PSOE i que van dimitir fa gairebé un any després de la seva imputació. El jutge, segons les mateixes fonts, no s'apartarà del criteri del Tribunal Suprem, que va acusar els dos d'un suposat delicte de prevaricació administrativa. La jutge Mercedes Alaya també apreciava indicis d'un delicte de malversació de fons públics. Gairebé una trentena d'ex alts càrrecs més, entre els quals es troben vuit dels seus exconsellers, podrien ser també processats.

Manuel Chaves, José Antonio Griñan, expresidents del PSOE, exministres i expresidents de la Junta d'Andalusia al costat de Magdalena Álvarez exministra costat de exconsellers d'Ocupació, Hisenda i Innovació José Antonio Viera, Antonio Fernández, Manuel Recio, Gaspar Zarrías, Magdalena Álvarez, Antonio Àvila, Francisco Vallejo, Martín Soler i Carmen Martínez Aguayo fins a 51 alts càrrecs de la Junta d'Andalusia, seran processats pels ERO.

El que aquesta per veure és si l'Audiència va a recórrer aquest acte que ha portat a la jutge Alaya i als seus successors cinc anys i mig d'instrucció i les explicacions que pensa donar Susana Diaz, l'actual presidenta de la Junta, que ha estat sempre ostentant diversos càrrecs de responsabilitat al PSOE, mentre s'estaven cometent aquests delictes.

A Andalusia segueix en fase d'instrucció judicial en les diferents audiències provincials el cas dels cursos de formació en el qual estan sent investigats nombrosos membres del PSOE i sindicats UGT i CCOO que porta camí a eternitzar per la gran quantitat d'impediments que ha estat oponiedo la pròpia Junta d'Andalusia

No hay comentarios:

Publicar un comentario