jueves, 26 de mayo de 2016

Reunió del Consell de Seguretat Nacional per Veneçuela


Sembla ser que el viatge d'Albert Rivera a Veneçuela per entrevistar-se amb els membres de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, ha accelerat perquè Mariano Rajoy convoqui per demà divendres a la Moncloa al Consell de Seguretat Nacional que, en aquesta ocasió, abordarà per primera vegada la situació a Veneçuela i fonamentalment la seguretat dels espanyols residents al país caribeny, més de 190.000 persones registrades que viuen actualment en un règim d'inseguretat i pateixen les conseqüències de la misèria del país com qualsevol veneçolà.

Preocupa al Govern la situació d'inestabilitat que envolta els interessos empresarials espanyols. A Veneçuela treballa un bon nombre d'empreses de primer nivell: Telefónica, Amper, Iberia, Dur Felguera, IAG, BBVA, Repsol i Mapfre entre d'altres.

No menys important és el tema dels refugiats procedents de Veneçuela que constitueixen el major nombre d'asilats acceptades pel nostre país per persecució de tipus polític, per davant de nacions com Síria o l'Afganistan. Especialment aquells que han emigrat de manera legal al nostre país que fins fa sis mesos rebien una pensió de Veneçuela que en molts casos tot i les contínues devaluacions de la moneda bolivariana constituïa una aportació de fons a persones que ja no estan en edat de treballar . Maduro de manera unilateral ha deixat de pagar aquestes pensions. També els estudiants veneçolans a Espanya, no poden rebre les aportacions de les seves famílies, per seguir amb els seus estudis a causa del rígid control del règim de Maduro impedeixen la sortida de capitals del país.

A l'agenda de la reunió s'inclouen a més assumptes recurrents com l'amenaça del DAESH), els problemes de la immigració il·legal i la crisi dels refugiats.

El CSN té la condició de comissió delegada del Govern per als assumptes que afecten la seguretat nacional i és l'òrgan que assisteix al president del Govern en la direcció d'aquesta política. Exerceix les funcions que li encomana la Llei de seguidad Nacional: dicta les directrius per planificar i coordinar la política de seguretat nacional, dirigeix ​​i coordina les actuacions de gestió de situacions de crisi, promou l'elaboració de les estratègies de segon nivell que siguin necessàries, entre d'altres.

Està integrat pel president del Govern; la vicepresidenta; els ministres d'Exteriors, Justícia, Defensa, Hisenda, Foment, Indústria, Economia i Sanitat. El director de gabinet del president, el secretari d'estat d'Exteriors, el Jemad i el director del CNI també formen part del mateix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario