domingo, 29 de mayo de 2016

La CUP i l'okupació del "Banc Expropiat"


En contra tot el que es temia per aquest diumenge, les manifestacions dels okupes al barri de Gràcia no han estat violenta ni tot el potents que es podia esperar. Unes 300 persones es concentren a la zona, davant per davant dels policies que acordonen l'accés al local desallotjat el dilluns per ordre judicial i que aquest diumenge pretenien tornar a okupar. Amb l'arribada de la Brimo, els manifestants s'han anat dispersant i només es manté actiu el grup de la plaça Revolució. Els antiavalots van llançar càrregues de contenció davant la pressió de les persones concentrades a la zona. A part de les seves crits contra en sistema, els participants en la protesta van tirar aigua, farina i ous contra la policia i la premsa.

La violència antisistema a Barcelona no és espontània, es reconeix que hi ha una "coincidència cronològica" entre la negativa de les CUP a aprovar els pressupostos de la Generalitat i el desallotjament del banc okupat que va encendre la metxa de la violència
antisistema.

El
Els okupes fan servir a criatures

Els okupes que intenten recuperar el local desallotjat dilluns passat a Gràcia, conegut popularment com Banc Expropiat, han fet un "babybloc" davant dels antiavalots dels Mossos, que impedeixen que els manifestants s'apropin a l'antiga sucursal bancària. Aquest "babybloc", que ja s'ha dissolt, estava situat a la cruïlla entre Travessera de Gràcia amb el carrer Torrijos -on no han carregadors. A través del seu compte oficial de Twitter, es va informar ahir que "per a la gent que vingui amb criatures".

Aquesta iniciativa ha creat molta polèmica a les xarxes socials i alguns usuaris de Twitter pregunten si "protecció al menor no té res a dir". Altres lamenten que "manifestants a #ElBancResisteix posen en perill nens davant la mani per protegir-se d'una possible càrrega".

Gabriel, Reguant, Garganté i Lecha, a Gràcia
Gabriel, Reguant, Garganté i Lecha, a Gràcia

La Cup al capdavant de la manifestació

Les diputades de la CUP al Parlament Anna Gabriel i Eulàlia Reguant i els regidors del partit a Barcelona Josep Garganté i María José Lecha han estat enxampats pels periodistes que eren a la zona quan han acudit aquest diumenge a la tarda a la zona de l' ' Banc Expropiat 'del barri barceloní de Gràcia, on es preveu una manifestació a la tarda per recuperar el local' desokupado 'dilluns.

Els representants de la formació anticapitalista s'han situat lluny del cordó policial, que custodia el local, i s'han allunyat de la confluència Travessera de Gràcia-Torrijos quan han vist que se'ls acostaven alguns periodistes.

Garganté ja ha participat en la concentració d'aquest matí i ha denunciat aquest matí que un agent dels Mossos "em colpeja amb la porra quan estic d'esquena caminant". Després dels incidents del matí, els Mossos han reforçat la presència policial amb més furgons, però no hi ha hagut més accions violentes.

2 comentarios:

  1. nedland

    Despres de fer servir la violencia i insultar aniran al parlament a demanar democracia ...ahhh i els pressupostos seran els que ells diguin que si no tornen al carrer a cremar contenidors...tot molt democratic..si es que ja ho va dir el puigdemont som l enveja de les dictadures

    ResponderEliminar
  2. Antonio Bautista Tanco

    Aquí hace falta el regreso de los grises aquellos que primero te dan la ostia y después preguntan esra gentuza necesita mano dura

    ResponderEliminar