martes, 31 de mayo de 2016

No estava desaparegut, intentava comprar el banc


El Ayuntamiento de Barcelona descarta la compra del Banc Expropiat por su precio “desorbitado”

En els dies de conflicte del Banc Okupat, des de molts punts de vista es va trobar a faltar la presència al barri de Gràcia de seu regidor, qui millor podia intervenir en el conflicte entre els okupes i els veïns del barri. Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia, ha estat un dels grans absents durant aquests dies de violència.

L'alcaldessa va reconèixer dijous que el seu govern municipal no trobava un interlocutor -tasca que recauria en el Districte, com nivell organitzatiu més proper al teixit associatiu dels barris- dins el col·lectiu que okupaba el 'Banc Expropiat' i fins i tot va reconèixer que no havien obtingut resposta al correu electrònic que els va enviar Ajuntament. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va afegir que també els havien enviat sense èxit missatges a través de Twitter.

Eloi Badia, després de sis dies desaparegut, ha aparegut aquest dimarts explicant una negociació amb el propietari del local per a una possible compra per part de l'Ajuntament, ha indicat que el seu pla era que les entitats del barri adquirissin el local "a preu de saldo" i amb l'aval municipal. L'equip liderat per Colau pretenia que les entitats del barri que feien servir l'anomenat Banc Expropiat organitzessin una col·lecta per executar l'operació amb l'aval de l'Ajuntament. El problema d'aquest pla és que només era factible si la propietat estava d'acord en una venda "a preu de saldo". Una cosa que no serà possible pel preu de l'immoble. El propietari pretén recuperar la totalitat de l'invertit, un milió i mig d'euros,

Badia ha insistit que la proposta més realista passava per buscar espais alternatius de propietat municipal en els quals aquest col·lectiu es pugui instal·lar. De moment, les converses no arriben a bon port. El col·lectiu okupa manté que la seva intenció és recuperar el local del qual van ser desallotjats. Davant del local segueixen acampats un petit grup dels antics okupes.

Si Xavier Trias es va atrevir a prevaricar en llogar aquest local amb fons municipals, Ada Colau ha intentat donar un pas més i fer una oferta per comprar-los el disputat local amb els diners dels contribuents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario