martes, 10 de mayo de 2016

Un nou front veneçolà contra Pablo Iglesias


OK Diari ha seguit indagant en l'escàndol dels 272.000 dòlars que Pablo Iglesias va rebre de Veneçuela en un banc d'un paradís fiscal i Francisco Mercat publica que "el Servei antiblanqueig veneçolà va alertar sobre el pagament a Esglésies en un paradís fiscal. El pagament de 272.000 dòlars a Pablo Iglesias al març de 2014 per part del Govern deNicolás Maduro a través d'un compte opac a Grenadines va ser detectat pel Servei antiblanqueig de Veneçuela, però la seva alerta sobre aquesta sospitosa operació de sortida de fons públics va ser enterrada. va ser el Servei antiblanqueig de Veneçuela qui va donar la veu d'alarma sobre el pagament Esglésies el 2014 a través d'un banc ubicat al paradís fiscal de Sant Vicent i Gren.

Han passat més de cinc dies de la greu acusació d'OK Diari a Pablo Iglesias sobre el finançament il·legal de Podem per part del règim de Nicolás Maduro. Igleias va declarar que aquestes acusacions eren falses i anava a denunciar el diari d'Eduardo Inda per calúmnies, cosa que no s'ha produït i que amb aquestes noves informacions conegudes és probable que no compleixi.

L'organisme veneçolà va emetre un informe amb el seu corresponent alarma, però el Govern de Nicolás Maduro va fer cas omís de l'advertiment i va enterrar la denúncia. La forma d'operar descoberta tenia molts elements que van alertar d'una actuació il·legal: no era normal que el pagament a Iglesias es vinculés a una tasca de la qual no constava la corresponent contrapartida ".

El pagament de 272.000 dòlars als Pablo Iglesias al març de 2014 per part del Govern de Nicolas Maduro a través d'un compte opac a Grenadines va ser detectat pel Servei antiblanqueig de Veneçuela, però la seva alerta sobre aquesta sospitosa operació de sortida de fons públics va ser enterrada .

No aportava cap dada que identifiqués el conveni al qual es feia esment per justificar el pagament. I el destí final dels diners acabava sent un compte opac a l'Euro Pacific Bank, una entitat bancària en un paradís fiscal: Sant Vicent i Gren. Antiblanqueig va sospitar que era una operació de rentat de diners de manual, però les autoritats bolivarianes van sepultar l'alerta dels seus funcionaris perquè sabien que gaudia de totes les autoritzacions. El ministre d'Economia, Rodolfo Climent Marc, havia ordenat el pagament seguint "instruccions superiors" del seu cap, Nicolás Maduro.

La confirmació del president de l'Assemblea de Veneçuela

Henry-Ramos-Allup
Henry-Ramos-Allup

Pablo Iglesias té un nou front obert en aquest assumpte. El Servei antiblanqueig veneçolà va alertar al Govern de Nicolás Maduro sobre el pagament de 272.000 $ a Esglésies en un paradís fiscal, però Maduro no va fer cap cas a aquesta advertència

A través de la xarxa social Twitter, El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Ramos Allup ha difós el següent missatge: "El Règim chavomadurista va finançar a aquest subjecte Pablo Iglesias amb almenys 250mil $ .Tengo còpia del dipòsit ordenat per Marc Torres" .

El president de l'Assemblea Veneçolana al·ludeix a Rodolfo Clemente Marc Torres, qui sent ministre d'Economia, Finances i Banca Pública va dirigir el 7 febrer 2014 un memoràndum en el qual ordenava disposar el pagament de 272.325 $ a través del Banc Central de Veneçuela.

D'acord amb els documents publicats per OKDIARIO, el seu Ministeri va dictar un mes després l'ordre de pagament per transferir aquests fons a un compte de l'Euro Pacific Bank el titular apareix identificat com Pablo Iglesias Turrión.

No hay comentarios:

Publicar un comentario