viernes, 13 de mayo de 2016

El finançament veneçolana de Podem

Un ministro de Chávez dice que CEPS cobró más fondos de Venezuela y no pagó impuestos

El 12 d'abril uns funcionaris de la policia espanyola es van desplaçar als Estats Units i al consolat d'Espanya van rebre la declaració de Rafael Isea, el que va ser ministre del Poder Popular per a les Finances en el Govern i home de confiança d'Hugo Chávez, ara asilat a Estats Units

Isea s'ha convertit en el flagell de Pablo Iglesias des de l'altre costat del toll El mateix Isea va identificar "sense cap tipus de dubte" la signatura del Comandant en el document que autoritzava el pagament de set milions d'euros a la fundació CEPS, germen de podem ia la qual pertanyia tota la seva cúpula a 2008.

A més, va aportar dades molt precises de com es va ratificar aquest pagament. La signatura es va fer "amb un retolador vermell", segons va recordar l'exministre davant els agents de la UDEF que es van traslladar fins al Consolat d'Espanya a Nova York per prendre-li declaració. Segons les ordres que va rebre del mateix Chávez aquestes partides donades a CEPS estaven destinades a "propiciar a Espanya canvis polítics encara més afins al govern bolivarià".

En el seu testimoni va afegir a més que ni un cèntim d'aquests diners cobrat en moneda estrangera va tributar impostos a Veneçuela i dubte molt que ho fes a Espanya. La fundació que va realitzar tasques de consultoria política, com Iglesias i els seus van reconèixer, estava inscrita en qualitat d'ONG i per tant, exempta de retenció fiscal a efectes legals en aquell país. No així a Espanya on només van registrar en els seus comptes el pagament de 4,2 milions procedents de Caracas.

img

A més, l'exministre veneçolà va acreditar que els assessors de CEPS, entre els quals cita a Pablo Iglesias i Joan Carles Moneder, gaudien de tal confiança amb Hugo Chávez que fins i tot disposaven d'un despatx al Palau Presidencial a només a uns metres del que ocupava el president. Per això, li consta que és "altament probable" que "altres ministeris o organismes públics dependents del Govern de Veneçuela hagin pogut transferir quantitats de diners a aquestes persones per conceptes anàlegs".

L'exministre veneçolà identifica l'actual líder de Podem com un dels assessors que «a partir de 2007» va visitar Veneçuela «freqüentment, participant en reunions i programes de formació política, dirigits per diversos ministeris del Govern veneçolà». També esmenta l'exnúmero tres Podem, Juan Carlos Monedero, i Jorge Verstrynge, assessor de la formació estatge.

Rafael Isea sosté que «té coneixement que el president Hugo Chávez hauria aprovat el pagament de diversos milions d'euros a aquestes persones pels serveis prestats entre els anys 2008 i 2011» (es van prolongar fins a 2012).

Un contundent i incontestable document negre sobre blanc deixa el líder de Podem sense coartada. Ja no hi ha manera de recórrer al "photoshop" ni a les conspiracions On són els diners? ¿On està la fiscalia anticorrupció?

No hay comentarios:

Publicar un comentario