domingo, 5 de febrero de 2017

Dues faccions ja irreconciliables en Podem

Resultado de imagen de montero iglesias errejon

Les diferències entre les tres corrents majoritaris de Podem continuen augmentant a cada dia que passa, Després que la reunió convocada per llimar asprors aquest dimecres acabés de nou sense acord. A poc més d'un setmana abans que comenci l'Assemblea Ciutadana de Vistalegre 2, 'pablistas', 'errejonistas' i anticapitalistes segueixen embrancats en un debat de conseqüències profundes per a la formació, i que seguiran marcant el seu dia a dia fins a la gran cita del 10 al 12 de febrer.

L'enfrontament entre Esglésies i Errejón va més enllà de les dues principals figures del partit morat. El sector errejonista assenyala directament a l'entorn més proper al secretari general. Figures com Irene Montero, Ramon Espinar o Rafa Mayoral són titllades de responsables del canvi del "ideari" d'Esglésies. Entre els partidaris del secretari general, Pablo Iglesias, i del secretari Polític, Íñigo Errejón, volen les acusacions mútues de pretendre apartar el contrari mitjançant les propostes presentades de cara ala Assemblea Ciutadana.

Segons fonts afins al nº2 del partit, aquests volen assegurar el seu lloc en la direcció, "la seva quota de poder" en la formació habitada. "A poc a poc han anat desvirtuant la foto que va sortir del primer congrés, el que tots coneixen com 'els cinc de Vistalegre'". Segons aquestes fonts, "el que volen és substituir Errejón, Luis Alegre i Carolina Bescansa per ocupar els seus càrrecs".

Luis Alegre, exlíder de Podem a Madrid, acusa avui a l'equip que envolta al secretari general, al qual anomena "un grup de conspiradors", de pretendre la "destrucció del projecte". Una "camarilla que, a dia d'avui, està disposada a destruir-ho tot per tal de no perdre la condició de cortesans", critica. "Van a aconseguir parasitar Pau [Esglésies] fins a destruir a l'organisme", escriu en una tribuna a Eldiario.es, titulada "Què està passant a Podem?"

Irene Montero

Una vegada més, els afins al secretari de política posen en el punt de mira la cap de Gabinet de Pablo Iglesias, Irene Montero, Asseguren que ella és la "inspiradora" d'algunes conductes com la campanya orquestrada a Twitter contra Errejón el passat 24 de desembre. de ser qui repetia com gosset faldiller seus dictàmens ha passat a ser qui li porta la carpeta a qui decideix qui pot o no acostar-se al gran cap. Així que ja l'anomenen la Yoko Ono del grup.

Aquesta setmana s'ha conegut la llista "The 30 Under 30" que elabora la revista Forbes. Entre els elegits per la capçalera com els més influents d'Europa menors de 30 anys figura, entre altres, el nom d'Irene Montero, portaveu de Podem i cap de Gabinet de Pablo Iglesias, en la categoria de Dret i Ciències Polítiques.

La diputada estatge, de 28 anys i llicenciada en psicòloga, "va començar la seva marxa en la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)", així és com diu el text que assenyala a Montero com una de les espanyoles més influents del Vell Continent. Forbes és una revista de referència del capitalisme, una capçalera especialitzada en el món de les finances i els negocis d'origen nord-americà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario