martes, 14 de febrero de 2017

L'assetjament del PSOE al president de Múrcia es torna en contra seu

El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez.

Com és possible que el president de Múrcia hagi estat imputat en quinze ocasions i en quinze hagi estat desimputado? Quina és la raó per la qual un jutge no fa cas a la Fiscalia Anticorrupció i torna a actuar contra Pedro Antonio Sánchez, sense que el Ministeri Públic vegi indicis de delicte en la gestió del president murcià?

Aquestes són les preguntes que es formula en les últimes hores el PP i també Ciutadans -que sosté el govern popular-, i que es nega de moment a demanar la dimissió de Sánchez fins que un magistrat obri judici oral contra un president autonòmic sotmès des de fa mesos a un assetjament amb escassos precedents però amb una possible explicació.

PSOE i Podem s'han llançat aquest dilluns contra Pedro Antonio Sánchez, després de la decisió del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, de dictar una interlocutòria derivat de l'anomenada trama Púnica i en què atribueix la "possible" comissió dels delictes de frau, suborn i revelació d'informació a Sánchez, i altres cinc a la senadora del PP Pilar Barreiro.

No obstant això, la Fiscalia Anticorrupció ha presentat també aquest mateix dilluns un informe davant Velasco, en què s'oposa a l'elevació per aquest de l'esmentada exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia per investigar els delictes que s'atribueixen al president murcià ja que considera que no hi va haver cap perjudici per a les arques públiques perquè els contractes no van arribar a formalitzar-se.

En aquesta mateixa línia, el mateix Sánchez ha negat de manera contundent la seva participació en la suposada trama, ja que "no es pot condemnar ni demostrar el que mai va existir". En aquest sentit, el president murcià ha reconegut que per millorar la imatge del seu govern "es van rebre ofertes, alguna molt insistentment i amb agressivitat comercial, en aquest cas sobretot i d'altres empreses també, però no es va fer amb aquesta ni amb cap una altra empresa ". "Mai es va fer res, ni es va acordar, ni es va pactar i com no es va fer el provarem", ha tancat.

En aquest mateix sentit, el diputat nacional del PP, Francisco Bernabé, ha criticat que el jutge Eloy Velasco "ha passat de dir que algú va pensar" alguna cosa a "posar per escrit coses que són incertes". "No hi ha contractes, no hi ha concerts ni treballs reputacionals, i això ho ha escrit el jutge Velasco", ha assenyalat.

Bernabé ha reivindicat que Espanya "és un Estat de Dret", i en un Estat de Dret els delictes "es cometen per acció o per omissió", és a dir, "per infringir les lleis o per permetre amb la nostra passivitat que es infringeixin les lleis , mai per pensament ". Al contrari, ha advertit que la infracció per pensament "és pròpia de règims dictatorials i estats policials, i Espanya, afortunadament, no ho és".

15 vegades ha estat imputat Pedro Antonio Sánchez i altres 15 ha estat desimputado. I tot per l'obstinació dels socialistes. Però una reveladora complicitat ho explica todo.Ya des de fa mesos, el PP no ha volgut cometre amb Pedro Antonio Sánchez el mateix error comès en el seu moment amb l'exalcaldessa de València, Rita Barberá.

I és que el cas del president murcià simbolitza bé la necessitat de respectar rigorosament el dret a la presumpció d'innocència. Quinze vegades ha estat imputat Sánchez i, després de la pertinent investigació, altres quinze va ser desimputado. Tot per un afany indissimulat del PSOE de la regió i amb una classificadora derivada.

Un llarg assetjament: la insòlita connexió socialista

Existeix, com va explicar ESdiario al desembre, una dada molt rellevant per entendre les maniobres del PSOE contra el president murcià amb dos protagonistes: el fiscal en cap de Múrcia, Manuel López Bernal, i l'advocada del Partit Socialista, Amparo Fogons. Curiosament, són marit i dona.

Al marge de la decisió del jutge Velasco aquest dilluns, l'últim front obert contra el president de Múrcia el passat mes de desembre està relacionat amb l'anomenat cas Auditori i aquesta vinculat a l'etapa de Pedro Antonio Sánchez com a alcalde de Port Lumbreras.

El PSOE va iniciar la seva ofensiva contra el polític popular el 2005, quan Sánchez era alcalde de Port Lumbreras, amb diverses querelles contra decisions administratives i urbanístiques del consistori. La responsable de dirigir aquestes accions judicials en representació dels socialistes va ser l'advocada Amparo Fogons, dona del fiscal en cap de Múrcia, Manuel López Bernal.

En el cas Auditori -la altra causa visqui contra el dirigent murcià- també és acusació particular Podem Regió de Múrcia. Les 15 denúncies anteriors van ser arxivades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario