miércoles, 8 de febrero de 2017

L'Indi del cricket, reconvertit en senador independentista per ERCLa renúncia d'ex jutge Santiago Vidal del seu càrrec com a senador, ha donat pas al següent en la llista d'ERC per al senat. Doncs bé, a la Cambra ha arribat aquest dimarts el seu substitut, amb un perfil, com a mínim, curiós. Es tracta de Robert Masih Nahar, nascut a l'Índia, resident a Catalunya des de tot just 2005, però ja amb fortes conviccions independentistes.

Com és habitual en aquest tipus d'acte solemne, el president de la Cambra, Pío García-Escudero, ha preguntat al nou senador si acatava la Constitució. I amb un molt precari castellà gairebé inintel·ligible, el senador Masih Narah ha protagonitzat aquest surrealista diàleg.

- Pío García-Escudero: "Senador Robert Masih Narah, Jureu o prometeu acatar la Constitució?".

- Senador Masih Narah: "... fins a la proclamació de la República catalana, per imperatiu legal".

- Pío García-Escudero: "¿Però acata o no acata?".

- Senador Masih Narah: "Fins a la proclamació de la República catalana".

- Pío García-Escudero: (sospir) "Sort i benvingut".

I algunes esbroncades s'han pogut sentir quan el nou representant dels independentistes, amb evidents problemes per desenvolupar-se en el nostre idioma, ha tornat al seu escó.

Robert Masih Nahar nascut a l'Índia, resident a Catalunya des de tot just 2005, però ja amb fortes conviccions independentistes, no podria haver començat amb pitjor peu. L'indi empresari del criquet reconvertit en devot independentista ha mentit a la Cambra Alta a les primeres de canvi. Concretament ha amagat a la Cambra Alta seus negocis al capdavant de l'empresa Europe Sports Traders SL. en la declaració de béns i rendes que tots els senadors s'han de presentar en adquirir la seva condició de tals. Així ho informa EsDiario.

Robert Masih Nahar, el primer per la dreta.

Segons figura en el Registre Mercantil, consultat per ESdiario, Masih Nahar és des d'abril de 2015 l'administrador únic d'una societat limitada anomenada Europe Sports Traders SL, amb domicili social a Barcelona i que té per objecte "el desenvolupament i compra i venda de material de tots els esports, organitzar esdeveniments esportius, organitzar tornejos, gestionar clubs i instal·lacions esportives, importació i exportació de material esportiu ".


A més de vicepresident, és membre fundador de la Federació Catalana de Criquet. A més de jugar a criquet, promou aquest esport i també és representant del criquet català al comitè internacional. Treballa en temes relacionats amb la immigració i la integració i, de fet, forma part de la sectorial de Ciutadania i Migracions del partit.

No obstant això, en la declaració que el nou senador d'Esquerra ha presentat a la Cambra Alta (pot consultar-la aquí) no hi ha ni rastre d'aquesta empresa, que hauria d'haver declarat. És més, Masih Nahar no ressenya més retribucions que 2.500 euros per la "prestació de serveis" que no especifica. L'apartat de Societats apareix buit.

Quant als seus béns diu tenir un BMW X5 adquirit en l'any 2010. Ni habitatge ni cap altre patrimoni immobiliari, ni tampoc plans de pensions ni més estalvis que 2.700 euros en un compte corrent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario