lunes, 27 de febrero de 2017

El judici a Homs i la "democràcia" del 3%


Francesc Homs ha acudit al Tribunal Suprem per declarar sobre el seu paper en l'organització de la consulta separatista del 9-N de 2014 quan era el portaveu de la Generalitat en aquell moment. Nou anys d'inhabilitació per a càrrec públic, poden engegar a rodar a la seva carrera política.

La vigília de ser jutjat al Tribunal Suprem, Homs havia comparegut en roda de premsa a Barcelona per denunciar que el que afrontarà aquest dilluns és, al seu parer, "un judici innegablement polític". L'actual portaveu del PDeCAT al Congrés, ha amenaçat aquest diumenge que, si el procés judicial per la consulta del 9-N acaba en condemnes, serà "la fi de l'Estat espanyol", perquè es constatarà que "la democràcia pot ser castigada amb el Codi Penal ".

Homs, que se sent "un mer soldat d'una causa" i està convençut de tenir una "molt sòlida argumentació jurídica" davant de les "contradiccions flagrants" de la Fiscalia, ha remarcat que ja hi ha una "resposta política" al procés separatista, que és un "no a tot" per part de l'Estat i una "resposta constitucional", segons la qual l'Estatut ratificat el 2006 "no cap a la Constitució". El Suprem serà el "diapasó" que marcarà el to de la resposta penal a 9N, però ja sigui absolució o condemna, l'Estat ho té malament ".

Un centenar de pares per a la independència de la pàtria catalana han viatjat a Madrid. Entre ells han viatjat l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'actual portaveu del Govern, Neus Munté; portaveus de Junts pel Sí i diversos consellers han acompanyat a l'exconseller i actual diputat del PDeCAT Francesc Homs al voltant d'una urna de cartró gegant com les utilitzades en la consulta sobiranista del 9-N.


Els representants independentistes s'han concentrat a la Plaça del Rei, a uns 700 metres de la seu del Suprem, on s'han fet una foto de família i han cantat l'himne de Catalunya. Un grup de persones s'ha acostat a la protesta i ha corejat lemes a favor d'Espanya: "Visca la unitat d'Espanya. No ens enganyen. Catalunya és Espanya. No ens aneu a enganyar separatistes. Allà us van a absoldre, però el poble no us va a perdonar ".

El centenar de manifestants ha seguit corejant a les portes del Suprem lemes en català a favor de la consulta sobiranista del 9-N: "No esteu sols. Votar no és delicte. Votar és la solució".

¿I el del 3%?

Avui, Artur Mas també ha acompanyat a Francesc Homs, juntament amb altres dirigents independentistes i membres del Govern, just quan en els mitjans de comunicació apareixen informacions que l'impliquen directament en el cobrament del 3% a empresaris a canvi de contractes públics. Precisament aquesta setmana es aixecat el secret de sumari amb les acusacions a Viloca i Osacar antics tresorers del partit pels documents intervinguts per la policia.

"No hi ha cas", ha repetit insistentment després d'assegurar que les donacions "són transparents, legals i estan en la comptabilitat". "No calia investigar", ha assegurat. "En el nostre partit tota la responsabilitat dels ingressos i despeses es delegava en un administrador general que podia fer el que volgués", ha afirmat abans d'assegurar que Viloca és una "persona irreprotxable que mai es posaria un euro a la butxaca". I ha recalcat: "Sí, poso la mà al foc per ell".

Mas ha assegurat que "és mentida" haver intercanviat contractes per donacions. "Mai, mai. Seria una mentida com una catedral", ha dit. L'ex president ha reconegut haver-se reunit amb "centenars, milers" d'empresaris, alguns dels quals s'han ofert a fer donacions i ell els dirigia al responsable d'aquests assumptes en el partit. També ha assegurat que totes aquestes donacions són a la comptabilitat de Convergència.

Totes les aparences van encaminades a pensar que el sistema de finançament a força de mossegades a les empreses que va muntar Jordi Pujol per finançar Convergència i atresorar d'aquesta manera una de les majors fortunes mundials, no s'ha interromput en cap moment i que ha estat la seva successor Artur Mas qui va prendre el relleu, en el tema del finançament de l'antiga Convergència, se sospita que segueix encara arribant als comptes del creador del sistema. tot i que ara cal pagar a molts mes beneficiaris,

No hay comentarios:

Publicar un comentario